Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Öğrencileri Birincilik Ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elinden Aldılar

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Öğrencileri Birincilik Ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elinden Aldılar

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğrencileri geliştirdikleri bilgi teknolojileri projesiyle teknofest’te damga vurdular, birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldılar

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ GELİŞTİRDİKLERİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ PROJESİYLE TEKNOFEST’TE DAMGA VURDULAR, BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ELİNDEN ALDILAR

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Öğrencileri Birincilik Ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elinden Aldılar

Geçtiğimiz günlerde ilk mezunlarını veren ve öğrenci alarak eğitime başlamasının5’nci yılında olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğrencileriülkemizin teknoloji festivali olan TEKNOFEST’teteknoloji üretimini teşvik etmek için düzenlenen proje yarışmasında Bilgi Teknolojileri kategorisinde birinci oldular. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğrencilerinden oluşan proje takımının TÜBİTAK’a sunmuş oldukları "Son Endüstri Devrimi Öncesi Üretilen Makinelerinden Kurumsal Kaynak Planlama Programları İçin Veri Toplanması ve Entegrasyonu" başlıklı projeleri, “TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri” Bilgi ve İletişim Teknolojileri kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Burak Yılmaz danışmanlığında Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi İrfan Çözge, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Mustafa Küçükdemirci ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Rıdvan İnal’a şampiyonluk ödüllerini, TEKNOFEST 2020 Finali kapsamında düzenlenen ödül töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

PROJEDE “VERİ TOPLAMA” KONUSU ÜZERİNE LİTERATÜR TARAMASI YAPILDI

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğrencileri hazırladıkları proje ile büyük bir başarıya imza atarak TEKNOFEST’te 1. oldu. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden İrfan Çözge, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden Mustafa Küçükdemirci ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden Rıdvan İnal’ın, Elektrik-Elektronik Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Burak Yılmaz danışmanlığında TÜBİTAK’a sunmuş olduğu "Son Endüstri Devrimi Öncesi Üretilen Makinelerinden Kurumsal Kaynak Planlama Programları İçin Veri Toplanması ve Entegrasyonu" başlıklı projesi, “TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri” Bilgi ve İletişim Teknolojileri kategorisinde birinci oldu. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi İrfan Çözge, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Mustafa Küçükdemirci ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Rıdvan İnal, Birincilik Ödüllerini TEKNOFEST 2020 Finali kapsamında düzenlenen ödül töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldılar. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğrencileri geliştirdikleri projeyle onlarca üniversitenin katıldığı yarışmada diğer projelerin önüne geçerek, önemli bir başarı elde etti ve TEKNOFEST’te birincilik gururunu yaşadı. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğrencilerinden oluşan proje takımı hazırladıkları projeyle sanayi kuruluşlarının iş kaybını önleyecek, zaman tasarrufu sağlayacak ve verimliliği arttıracak “veri toplama” konusu üzerine literatür taraması yaptılar ve yaşanan problemlerin gerçek kurum ve kuruluşlarda çözümüne yönelik veri toplama ünitesi tasarlanmasını amaçladılar.

PROJEDE HEDEFLENEN ÜRÜN İÇİN PATENT BAŞVURUSU YAPILDI

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’n den proje ile ilgili yapılan bilgilendirmede, “Dijital dönüşüm çerçevesinde kullanılan görüntü işleme, TEKNOFEST, ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) Programları ve gömülü sistemlerle entegrasyonu ile bu problemin çözülebilmesinin mümkün kılınabileceğinin gösterildiği projenin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde oluşturulan “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” içerisindeki “9- Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” hedefi çerçevesinde olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi;

“Projenin algoritması ve muhtemel ürünün teknik tasarımları tamamlanarak araştırma kapsamında ilk prototipin donanım kurulumu tamamlanmıştır. Prototip üzerindeki diğer yazılımsal çalışmalar ve kontrol algoritması üzerine olan çalışmalar devam etmektedir. Bu proje, nesnelerin internetini (IoT), Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) programlarını, görüntü işleme ve yapay zeka kavramlarını da sistem içerisine entegre ederek Kurumsal Kaynak Planlama(ERP) ve Malzeme İhtiyaç Planlama (MRP) programlarında kullanılmak için veri sağlayan, gömülü sistem tabanlı, kullanılan veri tabanları ile entegre, iş emirlerini ve üretim miktarlarını makine ile harici bir bağlantı gerektirmeden okuyabilen, iş ve işçi bilgilerini (başlangıç saati, bitiş saati, nihai zaman, işçi ismi. vb.), bunlara ek olarak üzerinde çalışılan makinede herhangi bir problem olduğunda ya da makine durduğunda, duruşun sebebi bilgilendirecek, minimum iş gücü kullanılarak maksimum verim alınabilecek,ERP programlarının kullanabileceği şekilde doğru olarak verileri toplayabilecek bir veri toplama ünitesi tasarlanmıştır.

Projede hedeflenen ürün için patent başvurusu yapılmıştır. Ürüne dönüşmesi hedeflenmektedir. Proje Türkiye'de 4 bölgede düzenlenen yarışmanın ilk etabında 20 şehir içerisinde bölge finaline kalan ilk 14 proje arasında 1. olup final yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır. Bölge yarışmalarında derece alarak finale kalan Türkiye genelindeki 16 proje arasında ise 1. lik ödülü kazanmıştır. Öğrencilerimizi ve danışman hocamızı üniversitemize yaşattıkları gurur, ülkemiz sanayisine yaptıkları katkı nedeniyle tebrik ederiz dedi.”

ANADOLU BİRLİK HOLDİNG HEP DESTEKLEDİ

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş de, kısa bir açıklama yaparak, TEKNOFEST’te Konya’ya birincilik getiren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğrencilerine ve danışman öğretim üyesine teşekkür etti.

Rektör Çökmüş, “Öğrencilerimizi kutluyorum, hepsinin alnından öpüyorum. Aslında çok rahat ifade edebilirim ki, başarı bizi şaşırtmıyor, bu başarının bu şekilde olması için üniversitemizde ciddi bir alt yapı oluşturuldu. Öğrencilerimizle birlikte gece gündüz bu proje için emek veren akademisyen arkadaşlarımızı da kutluyorum, hepsine teşekkür ediyorum.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi bilindiği gibi bir kooperatif iştiraki olan Konya Şeker’in kurmuş olduğu vakfın üniversitesidir. Üniversitemiz 25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Sayın Recep Konuk’un ülkemizde benzeri olmayan ve akademide biriken bilginin doğrudan sanayiye ve dolayısıyla insanımızın refahına aktarılmasını sağlayacak yenilikçi vizyonudur, tarımın ve gıdanın geleceğinin bu üniversitede olduğunu hep birlikte göreceğiz ve bu hedef ve heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. Bize desteklerine hep devam eden Anadolu Birlik Holding yöneticilerine buradan bir kez daha şükranlarımı iletiyor, öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.