Küçükbaş hayvanlar aşılanıyor

Küçükbaş hayvanlar aşılanıyor

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Hayvan Sağlığı birimi tarafından küçükbaş hayvanların kayıt altına alınması, kontrolü ve Brucella aşılama işlemleri devam ediyor.

Konuyla ilgili konuşan Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven “Bakanlığımız tarafından 2013 yılında verilecek küçükbaş hayvan desteklemeleri için gerekli olan kontroller hayvan sağlığı ekiplerimizin yerinde yaptıkları saha çalışmalarıyla devam etmekte. Ayrıca Brucella aşıları da yapılmakta” dedi.

Önceden yapılan program çerçevesinde her gün bir kasaba veya köye gidilerek çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Özgüven, vatandaşlara bu çalışmaların bir gün önce İlçe Müdürlüğü “Kısa Mesaj Bilgi” sistemiyle haberdar edildiğini söyledi.

Özgüven, vatandaşların bu çalışmalara gereken hassasiyeti göstermelerini ve çalışmaların düzenli yürütülmesi için Hayvan Sağlığı personeline yardımcı olmalarını isterken, koyun keçi sahiplerinin desteklemelerden yararlanma hususunda mağdur olmamaları hayvanların kayıt altına alınması, kontrolü ve Brucella aşılama işlemlerinde hassasiyet göstermeleri noktasında uyardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.