Kurs ve Seminerler Başlıyor

Kurs ve Seminerler Başlıyor

Tarımda özellikle bitkisel ve hayvansal üretimde kalite ve verim artışının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetlerinde bulunan vatandaşlarımızı düzenledikleri kurs ve semi

İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimleri tarafından verilecek kurslar, İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda ve köylerde düzenlenecek olup kurslara katılmak isteyen çiftçilerin müracaatları İlçe Müdürlüğüne yapılacaktır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün her yıl düzenlediği ve çiftçiler, üreticiler ve tarım işçilerince yoğun ilgi gören eğitici kurs ve seminerler başlıyor. Başta Meyvecilik, Süt Sığırcılığı ve Arıcılık olmak üzere çeşitli konularda düzenlenecek olan kurs ve seminerlerde üretimde kalite ve verimde yüksek rekolte elde edilmesi için yeni teknik ve gelişmeler aktarılmakta.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, “ Bilindiği üzere Ereğli tarım ve hayvancılık sektöründe bölgenin nabzını tutmakta, yeni yatırımları cezbetme noktasında son derece başarılı olmaktadır. Buna bağlı olarak her geçen gün tarımda yeniliklerin ve gelişmelerin yaşanması sonucunda üreticilerimiz bilgiye daha çok ihtiyaç duymakta. Bu bilgiyi her yıl olduğu gibi üreticilerimize İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde düzenlediğimiz eğitici-öğretici kurs ve seminerlerle vermeye devam ediyoruz. Doğru kişiler tarafından doğru bilgilendirilen ve eğitilen üreticilerimiz bu sayede üretimde kaliteyi yakalayacak ve sonucunda sektörden yüksek rantabiletiyi elde edebilecektir. Bu yüzden özellikle başta kadın çiftçilerimiz olmak üzere bütün üreticilerimizin dikkatini bu kurs ve seminerlere çekmek istiyoruz. Bilhassa kadın çiftçilerimizi bu sektörde daha etkin rol alabilmeleri için bu kurslara davet ediyoruz” dedi.

İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimleri tarafından verilecek kurslar, İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda ve köylerde düzenlenecek olup kurs ve seminerlere katılmak isteyen çiftçilerin müracaatları İlçe Müdürlüğüne yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.