Kütüphane'de ilk adım atıldı

Kütüphane'de ilk adım atıldı

Tören Konya’da Türk Yıldızları’na ait eğitim uçağının düşmesiyle şehit olan Pilot Yüzbaşı Burak Genççelebi için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başladı.

Eski SSK Hastanesi arkası Bahçelievler Parkı içerisine yapımına başlanan Ereğli Belediyesi Halk Kütüphanesi'nin temel atma töreni Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Ereğli ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayri Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Muammer Tayfun GirginKültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü Ali Odabaş, Personel ve Mali İşler Daire Başkanı Ahmet Özekmekçi, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, STK Başkanları, Muhtarlar, Siyasi Parti Başkanları, Kurum Müdürleri ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Tören Konya’da Türk Yıldızları’na ait eğitim uçağının düşmesiyle şehit olan Pilot Yüzbaşı Burak Genççelebi için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başladı.

kutuphanede-ilk-adim-atildi-001.jpg

“EREĞLİ'MİZ ÇOK GÜZEL VE İHTİYACINI KARŞILAYACAK BİR KÜTÜPHANEYE KAVUŞACAK”

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: "Ereğli için çok önemli bir gündeyiz. Ereğli'miz için olmazsa olmaz bir Kütüphane hizmet binasına kavuşmanın arifesindeyiz. Bu proje, Belediyemizin mimar ve mühendisleri tarafından hazırlanan 08.09.2020 tarihinde Bakanlık tarafından onaylanan bir projeydi. Önemli bir proje olması yönünden üzerinde hassasiyet ile durduk. 2500 metrekarelik bir alan üzerinde kurulacak bina ile Ereğli'miz çok güzel ve ihtiyacını karşılayacak bir Kütüphaneye kavuşacak. Sizler de birçok defa müşahede etmişsinizdir şu an ki kütüphanemiz 100 metrekarelik bir alan üzerinde yani çocuklarımız orada perişan oluyordu, Ülkemizin, Ereğli'mizin, Milletimizin geleceğine hazırlanırken çok müşkülatlar çektikleri bir tabloyu hepimiz biliyoruz işte onun önüne geçmek için Ereğli Belediyemize ait bu alanda Kültür Bakanlığımızın çok önemli destekleriyle inşallah bu kütüphaneyi başarı ile bitireceğiz. Bu yaza kütüphanemizin inşaatını bitirerek bu yıl içerisinde hizmete alındığını yaşamak istiyoruz. Yeni eğitim öğretim yılına yetiştirelim inşallah. İçerisinde taban alan 1017 metrekare, 100 metrekarelik bireysel çalışma alanı, 2 adet 83 metrekarelik grup çalışma alanı, 48 metrekarelik engelli birey çalışma alanı, 38 metrekarelik bebek kütüphanesi, 8 metrekarelik çocuk bakım odası, 142 metrekarelik çocuk bölümü, 55 metrekarelik süreli yayınların yer aldığı bir alan, mutfak, mutfak deposu ve terası ile birlikte 228 metrekarelik bir kafeterya, 52 metrekarelik eğitim sınıfı, toplam 34 metrekarelik bay, bayan wc, mescidler, 21 metrekarelik toplantı odası, 436 metrekarelik okuma, araştırma salonu, 23 metrekarelik müdür odası, 19 metrekarelik memur odası, 42 metrekarelik kütüphaneciler odası, 300 metrekarelik lobi alanı, 17 metrekarelik haberleşme odası, 74 metrekarelik çocuk oyun odası, 73 metrekarelik ahşap atölyesi, 222 metrekarelik seminer salonundan mütevellit bir kütüphane olarak, birçok İl’de bulunan kütüphanelerden daha büyük olacak. Ereğli’mize şimdiden hayırlı uğurlu olsun, Sayın Genel Müdürüm Ali Odabaş Bey’e gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan, Sayın Bakanımızın gösterdiği teveccühten ziyadesiyle memnunum çok teşekkür ediyoruz, bu Cumhur İttifakı’nın Ereğli’mizde ilk hizmetlerinden biri olacak" dedi.

kutuphanede-ilk-adim-atildi-008.jpg

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü Ali Odabaş: “Başkanımız genel olarak bina ilgili kısmı özetledi. Bakanlığımız bünyesinde Halk Kütüphanelerini toplumun bulunduğu her yere ulaştırmaya ve bu çerçevede hizmetlerimizi gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz. Burada yapılacak kütüphane bizi heyecanlandırıyor. Bu hizmet Başkanımıza nasipmiş güzel bir proje ortaya çıktı ümit ediyorum ki bir yıl içerisinde de tamamlanarak Ereğli’ye hak ettiği bu eseri kazandıracağız. 5 yıldır çok kütüphane açılışına katıldım ama ilk kez bir temel atma törenine katılıyorum bu da ne kadar sahiplenildiğinin göstergesi Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Başkanımız verdiği önemi gösteriyor. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

kutuphanede-ilk-adim-atildi-004.jpg

Kapanış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı: “Ereğli’ye geldiğimizde eksikliğini ilk tespit ettiğimiz ve çok üzüldüğümüz noktaydı mevcut kütüphanemizin durumu, ilçemize yakışmıyordu. Çocuklarımızın gelişimine ne kadar katkıda bulunursak ülkemizin geleceği için o kadar hayırlı olacak. Başkanımız içerisindeki alanları dile getirdi gerçekten çok güzel bir proje olmuş. Gençlerimize, çocuklarımıza ve tüm Ereğlililere hayırlı uğurlu olmasını diliyor Belediyemize, Kültür Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar, dualar ve kurban kesiminin ardından protokol üyeleri eşliğinde Ereğli Belediyesi Halk Kütüphanesi’nin inşaatının temel atma töreni gerçekleştirildi.

kutuphanede-ilk-adim-atildi-013.jpgkutuphanede-ilk-adim-atildi-018.jpg

kutuphanede-ilk-adim-atildi-019.jpg

kutuphanede-ilk-adim-atildi-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.