Maden İşçilerinden İş Bırakma Eylemi!

Maden İşçilerinden İş Bırakma Eylemi!

Niğde’nin Ulukışla İlçesine bağlı Tepeköy’de bulunan Gümüştaş Maden İşlemeleri Fabrikası işçileri sendikalı oldukları gerekçesi ile işveren tarafından işten istifa etmeleri yönündeki baskıya dayanamayarak bugün iş bırakma eylemine başladı.

Gerçekleştirilen eyleme Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası Konya Şube Başkanı Ali Özmen’de katılarak destek verdi. İş bırakma eyleminde konuşan Türkiye Maden İşçileri Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit, işçilerin sendikalı olma hakkının anayasal çerçevede sabit olduğunu belirttiği açıklamasında, işveren taşeron firmanın maden işçilerini sendikadan ayrılmamaları durumunda işten istifa etmeleri yönünde yaptığı baskının iş ve meslek etiğine uygun olmadığını dile getirdi. Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak Türkiye genelinde 25 bin üyeye sahip olduklarını belirten Yiğit, Ulukışla’da ki maden işçilerinin sendikalı olmakla amacının bağcıyı dövmek olmadığını kaydederek, bir fabrikada sendikalı işçilerin olmasının o fabrikada verimin ve disiplinin arttığının göstergesi olduğunu ifade etti.

Maden işçileri adına konuşan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ulukışla Örgütlenme Sorumlusu Yıldırım Beyazıt Çetin ise, Gümüştaş Madencilik A.Ş adına Ulukışla’da hem ocakta hem de işletmede çalışan 200 işçinin hiçbir iş güvenliği olmadığını söyledi. Yaşanılan iş kazalarında kaza raporu tutulmaması adına olay yerine ambulans dahi çağırılmadığını belirten Çetin, işyerlerinde ki yaşadıkları sıkıntılar nedeni ile anayasal hakları olan sendikalı olma hakkını kullanmak istediklerini ancak bu kez de içten istifa etmeleri yönünde baskıya maruz kaldıklarını dile getirdi.

Sırf sendikadan istifa etmediği gerekçesi ile iki işçi arkadaşının işten çıkarıldığını söyleyen Çetin, “ Biz fazla bir şey istemiyoruz. Tek istediğimiz iş güvenliğimizin teminat altına alınması için sendikalı olmak” dedi.

Yapılan eylemler sırasında fabrika yönetiminden herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, eylem yerinde güvenliğin sağlanması açısından Jandarma ekipleri de olay yerinde hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.