Mazot ve Gübre Desteklerine Dikkat!

Mazot ve Gübre Desteklerine Dikkat!

Ereğli Ziraat Odası Başkanı Cafer Tatlıdil, çiftçiye yapılan mazot ve gübre destek müracaatlarının 31 Aralık’ta sona ereceğini belirterek, çiftçilerin müracaatlarını son güne bırakmamasını istedi.

Cafer Tatlıdil, 2012 yılı Mazot Gübre Desteğinden (MGD) yararlanmak isteyen çiftçilerin kayıtlarını 31 Aralık'a kadar yaptırması gerektiğini söyledi. Tatlıdil, “Çiftçilerimiz Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak istiyorsa kayıtlarını yaptırmalı. Kayıtlar için 31 Aralık tarihi sona eriyor. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için kayıtlarını yaptırmalarını ve son güne bırakmamalarını istiyoruz” dedi.

Tatlıdil dün itibariyle bölgemizde etkili olan yağışın da özellikle hububat ekimine çok iyi geldiğini ifade ederek, “Bu yağışların önümüzdeki günlerde yerini kar yağışına bırakmasını bekliyoruz. Yağmur suyu hububatın gelişmesinde çok etkili bir rol oynar. Ama kar yağışı daha etkin bir vazife görür. Örtü görevini gören kar donma riskini kapattığı gibi hububatın da gelişmesinde etkilidir” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.