Meralarda otlatma 20 Nisan’da başlıyor

Meralarda otlatma 20 Nisan’da başlıyor

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, İl Mera Komisyonu tarafından 2013 yılı için merada otlatmaya başlama ve bitiş tarihleri belirlendiğini açıkladı

20 Nisan’dan önce otlatma yapılması halinde, hayvan sahipleri para cezasıyla cezalandırılacaklarını hatırlatan Özgüven,  “Son değerlendirmelerde yeryüzünde karaların yüzde 50’si mera ve çayır olarak kullanılmaktadır. Su kaynaklarının oluşumu, gelişimi ve kalitesini etkilemesi yönüyle meraların önemi büyüktür. Meralar yaban ve evcil hayvanlar için yaşam alanı ve yem kaynağıdır. Tüm dünyada toprakların verimliliğini artırma ve muhafazada çok önemli yeri vardır. Bu sebeplerden dolayı mera alanlarını korumaya en başta çiftçilerimizin özen göstermesi gerekmektedir. Mera alanlarını korumada İl Mera Komisyonunca belirlenen tarihlere uygun olarak otlatma yapmaları gerekmektedir. Belirlenen bu tarihlere uymadıkları takdirde Kabahatler Kanununun 32. maddesine göre emre aykırı davranış kapsamında 182,00 TL ile cezalandırılacaklardır” diye konuştu.

Özgüven, İl Mera Komisyonunca belirlenen otlatma başlama ve bitiş tarihleri hakkında detaylı bilgiye Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden ulaşılabileceğini kaydetti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.