Meteoroloji Uyarıyor!

Meteoroloji Uyarıyor!

Konya ve çevresinde kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı vatandaşlar, tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Konya’nın Kuzey-batı ve kuzey kesimlerinde başlayacak olan yağışlar Ereğli’de hafta sonu etkili olacak.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Çarşamba günü gece saatlerinden itibaren bölgenin kuzey-batı ve kuzey kesimlerinde (Akşehir, Yunak, Çeltik ve Kulu) başlayacak olan yağışlar, Perşembe günü bölgenin tümünde yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Cuma günü bölgenin batı kesimlerinde etkisini azaltacak olan yağışların tüm bölgemizde görüleceği ancak bölgenin güney ve doğu kesimlerinde (Karaman, Aksaray, Niğde) yer yer kuvvetli olacağı, hafta sonu ise bölgenin güney ve doğu kesimlerinde (Karaman, Aksaray, Niğde, Ereğli, Ulukışla, Halkapınar) hafif yağışların olacağı tahmin ediliyor.

Bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı; özellikle Perşembe ve Cuma günü 6 ile 10 derece azalarak, mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredecek.

Halen güneybatı (lodos) yönlerden esmekte olan rüzgârın, Çarşamba ve Perşembe günleri kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden bölgenin genelinde orta, zaman zaman kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.