Meteoroloji'den Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Yağış Uyarısı

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklıklarının bölge genelinde 2 ila 4 derece azalacağı belirtildi.meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre;

Bölgemiz (Konya-Aksaray-Karaman-Niğde) yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girmiştir. Sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış şeklinde görülecek olan yağışların; özellikle 12/04/2016 Salı günü Konya merkezi ile Konya'nın Kuzey ve Batı kesimlerinde (Konya merkez ilçeleri, Çeltik, Yunak, Kulu, Cihanbeyli, Altınekin, Tuzlukcu, Sarayönü, Kadınhanı, Akşehir, Ilgın, Doğanhisar, Derbent, Hüyük, Beyşehir, Derebucak, Seydişehir,Ahırlı, Bozkır, Yalıhüyük) yer yer Kuvvetli (10-25mm) olması  beklenmektedir.

Rüzgarın, kuzey yönlerden orta kuvvette eseceği bildirilen açıklamada, yağışların bugünden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği kaydedildi.

Açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.