Milletvekili Halil Etyemez: İyiliğin Öncüsü Nesiller Yetiştiren Öğretmenlerimize Şükran Borçluyuz

Milletvekili Halil Etyemez: İyiliğin Öncüsü Nesiller Yetiştiren Öğretmenlerimize Şükran Borçluyuz

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle konuşma yapan

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Bir milletin milli, ahlâkî ve kültürel yönden güçlenmesi, ekonomik yönden kalkınması o milletin öğretmenlerinin azim ve gayretleriyle gerçekleşir. Bilgiyle, adaletle ve hikmetle iyiliğin öncüsü nesiller yetiştiren kıymetli öğretmenlerimize hepimiz şükran borçluyuz.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Milletvekili Halil Etyemez,hain terör saldırılarında şehit olan Şenay Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Gaziantep Karkamış ilçesinde roket saldırısında şehit olan Ayşenur Alkan ve tüm şehit öğretmenleri rahmet ve duayla andı.

BİR EĞİTİM SİSTEMİ, ÖĞRETMENİ KADAR GÜÇLÜDÜR

Ülkenin her bir köşesinde görevini fedakarca ifa eden öğretmenlere teşekkür eden Milletvekili Etyemez, öğretmenliğin kadim bir meslek olduğunu söyledi.Öğretmenliğin adalet, ahlak, muhabbet, samimiyet, özveri, sorumluluk bilinci ve değerler birikimi olmadan icra edilebilecek bir meslek olmadığını belirten Halil Etyemez,“Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlenmesi, ekonomik yönden kalkınması o milletin öğretmenlerinin azim ve gayretleriyle gerçekleşir.Bilgiyle, adaletle ve hikmetle iyiliğin öncüsü nesiller yetiştiren kıymetli öğretmenlerimize hepimiz şükran borçluyuz.Bir eğitim sistemi, öğretmeni kadar güçlüdür.Öğretmeni, bir ders saati içinde, sadece teorik bilgilerin öğrencilere aktarılmasını amaçlayan, ruhu eksik bir sürecin parçası, uygulayıcısı olarak konumlandırmak büyük bir yanılgıdır. Teknoloji ne kadar gelişse de öğretmenin rol model olmasına ve rehberliğine her zaman ihtiyaç vardır, ihtiyaç olmaya da devam edecektir.” dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kalkınmanın, büyümenin ve güçlenmenin güvencesinin eğitim olduğunu vurgulayan Etyemez,toplumların uygarlık düzeyinin ise öğretmene verdiği değerle ölçüldüğünün altını çizdi.Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğunu belirten ve ilk emri “oku” olan bir medeniyetin mensupları olarak öğretmenlerin gönüllerde her zaman ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Etyemez,“AK Parti olarak bütün çalışmalarımızda eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılmasına, okullar arasındaki nitelik ve nicelik farklılıklarının giderilerek fırsat ve imkan eşitliğinin sağlanmasına ve kaynakların rasyonel olarak değerlendirilmesine gayret gösteriyoruz.Hükümetlerimiz olarak eğitimde yükseköğretim dahil 10,3 milyar lira olan yıllık bütçeyi 304 milyar liranın üzerine çıkardık. Derslik sayımızı 343 binden 612 bine yükselttik. Bizim dönemimizde atanan 750 bin öğretmenle toplam öğretmen sayımız 1 milyon 200 binin üzerine yükseldi.Eğitim camiasının 60 yıllık hayali olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkardık.Öğretmenlerimizin 3600 ek gösterge imkanından yararlanmasını sağladık.Katsayı uygulamasını kaldırarak mesleki eğitimi cazip hale getirdik.Başörtüsü yasağı gibi antidemokratik uygulamaları kaldırdık.Bundan sonra da öğretmenlerimizin çalışma koşullarını, mesleki konumlarını ve mesleki yeterliliklerini daha da geliştirmek için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürerek öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Öğretmenin moral ve motivasyonunun yüksekliğinin, eğitimin başarısına doğrudan yansıdığının bilincinde, eğitimde öğretmene güven esasını temel alan politikalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

halil-etyemez1.jpghalil-etyemez.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.