Milletvekili Halil Etyemez TBMM Genel Kurulu’nda Konuştu

Milletvekili Halil Etyemez TBMM Genel Kurulu’nda Konuştu

İlerleme Yolundaki Cesaretimizden Ödün Vermeyeceğiz

Rekabet Kurumu, Kartelleşmeyi ve Tekelleşmeyi Engellemekte

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda Rekabet Kurumu’yla ilgili konuştu. Milletvekili Halil Etyemez, “AK Parti Hükümetlerimiz, ilerleme yolunda hiçbir zaman cesaretinden, milli tasavvurundan ve idealizminden ödün vermeyecektir. Rekabet Kurumu, kartelleşmeyi ve tekelleşmeyi engellemekte, tüketici faydasını artırmaktadır. Ülke ekonomisine yılda yaklaşık 3 milyar lira refah katkısı sağlamaktadır.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen 2021 yılı bütçesi kapsamında Rekabet Kurumu bütçesiyle ilgili konuşma yaptı. 2021 yılı bütçesinin, millete en iyi hizmetin en etkin şekilde ulaştırma vizyonuyla hazırlandığını belirten Milletvekili Halil Etyemez, her alanda tarihi reformları hayata geçiren AK Parti Hükümetlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hizmette ve başarıda sınır tanımayan bir anlayış içindeTürkiye’yi aydınlık yarınlara taşımakta olduğunu söyledi.

AK Parti Hükümetlerinin ilerleme yolunda hiçbir zaman cesaretinden, milli tasavvurundan ve idealizminden ödün vermeyeceğinin altını çizen Halil Etyemez, “Kovid-19 bizlere bir kez daha şunu göstermiştir ki iyi kurumların başarı kriteri, her türlü risk ve musibete hazır olmasıdır. Hükümet olarak bu süreçte üreticilerimizin, tüketicilerimizin ve girişimcilerimizin daha az etkilenmesine yönelik politikaları uygulamaya koyduk ve destekleri hayata geçirdik. Kurumlarımız bu anlamda sektör ayrımı ya da yetki kıskançlığı gözetmeden hızlıca aldığı kararlar ile aziz milletimizin yanında olmuştur. Rekabet Kurumu da etkin bir rekabet hukuku uygulamasının ne denli önemli olduğunu bu süreçte bizlere göstermiştir.” dedi.

REKABET KURUMU, KARTELLEŞMEYİ VE TEKELLEŞMEYİ ENGELLİYOR

Rekabet Kurumu’nun merkezinde tüketicinin refahı olduğunu belirten Etyemez, kurumun günümüz piyasa sisteminde tüketicinin en büyük dostu olduğunu kaydetti. Kurumun piyasalarda hakkaniyetli bir yarış tesis ederek müteşebbisleri ve girişim özgürlüğünü koruduğunu vurgulayan Etyemez, “İçimizdeki ve dışımızdaki şer odakları; hain terör saldırıları, darbe ve işgal girişimleri ile başaramadıklarını, ekonomik saldırılar yaparak başarmak istemektedir. Şer odaklarının, iç piyasada manipülasyonlar yaparak, ticari hayatı aksatma girişimlerinde bulunarak ülkemizin ilerlemesinin önüne geçmeyi amaçladıklarını görmekteyiz. İşte tam da bu noktada Rekabet Kurumu’nun önemi ve işlevi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Rekabet Kurumu, kartelleşmeyi ve tekelleşmeyi engellemek, tüketici faydasını artırmak, piyasa mekanizmasının sağlıklı bir şekilde işlemesine katkı sağlamak ve uluslararası rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunma misyonu ile çalışmaktadır.” diye konuştu.

EKONOMİYE YILDA 3 MİLYAR LİRA KATKI

Tüketicilerin refahına katkı sağlamasının en başat koşulunun etkin bir rekabetin tesisi olduğuna dikkat çeken Etyemez, Rekabet Kurumu’nun verdiği kararlar ve uyguladığı hizmet modelleriyle ekonominin kılcal damarlarına kadar sirayet ettiğini söyledi.Kurum tarafından son bir yıl içinde yapılan çalışmalara değinen Etyemez, “Rekabet Kurumu son bir yıl içinde toplam 34 soruşturmada nihai karar almış, 30 civarı yeni soruşturma başlatmıştır. 60 civarında rekabet ihlali dosyasını açmış, 170 civarı devralma işlemine yönelik karar almıştır.Kurumun yaptığı tüm soruşturma süreçlerinin sonucunda rekabet ihlallerinin tespiti ile bu yıl yaklaşık 2,4 milyar lira idari yaptırım uygulanmıştır. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün referans metodolojisi ile ölçüldüğünde Rekabet Kurumu, tüketici faydasını önceleyerek ülke ekonomisine yılda yaklaşık 3 milyar lira refah katkısı sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.