Milletvekili Halil Etyemez: Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’ın Üçlü İşbirliği, Önemli Projelerin Hayata Geçmesini Sağladı

Milletvekili Halil Etyemez: Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’ın Üçlü İşbirliği, Önemli Projelerin Hayata Geçmesini Sağladı

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Gürcistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Halil Etyemez,

Gürcistan Parlamentosu Dışişleri Komitesi Başkanı NikolozSamkharadze ve Azerbaycan Milli Meclisi Dışişleri ve ParlamentolarArası İlişkiler Komitesi Başkanı SamadSeyidov ile TBMM’de bir araya geldi. Halil Etyemez, “Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’ın üçlü işbirliği, bölgemizde enerji ve ulaştırma alanında önemli projelerin hayata geçmesini sağladı.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Gürcistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Halil Etyemez, temaslarda bulunmak için Türkiye’de bulunan Gürcistan Parlamentosu Dışişleri Komitesi Başkanı NikolozSamkharadze ve Azerbaycan Milli Meclisi Dışişleri ve Parlamentolararası İlişkiler Komitesi Başkanı SamadSeyidovile beraberlerindeki heyetlerle TBMM’de toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel gelişmeler ele alındı ve atılması gereken adımlar konuşuldu.

Gürcistan’ın, Türkiye’nin hem yakın komşusu hem de stratejik ortağı olduğunu belirten Halil Etyemez, iki ülke arasındaki ilişkilerin halkların arasındaki tarihi dostluktan ve beşeri bağlardan güç aldığını söyledi. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi çerçevesinde Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkileri her boyutuyla en üst düzeyde ele aldıklarını kaydeden Etyemez, “İki iyi komşu olarak, sık sık yaptığımız karşılıklı ziyaretlerle diyaloğumuzu canlı tutuyoruz. Bu bağlamda, 15 Eylül 2021 tarihinde Sayın Adalet Bakanımıza eşlik ettiğim Gürcistan ziyareti çok verimli geçti.Parlamentolararası Dostluk Grubu temaslarımızı artırarak parlamentolarımız arasındaki ilişkileri daha da geliştirebiliriz. Ülkemizde yaşanan orman yangınları sırasında Gürcistan’ın gösterdiği dayanışma için teşekkür ediyoruz. Gürcistan dost bir ülke olduğunu gösterdi. Gürcistan’ın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesine ve NATO üyeliğine yönelik güçlü desteğimiz devam edecektir. Gürcistan’ın siyasi istikrarı ve ekonomik refahı bizim için önemlidir. İlkesel tutumumuz çerçevesinde, Karabağ sorununa da Abhazya ve Güney Osetya ihtilaflarına da bakışımız aynıdır. Bu ihtilafların Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliği çerçevesinde barışçıl yollarla çözülmesini arzuluyoruz. Pandemi sırasında aldığımız tedbirler sayesinde Gürcistan ile ticaretimiz olumsuz etkilenmedi. Ticaret hacmimizi 3 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının bölgedekibağlantısallığın artırılması ve Modern İpek Yolu’nun canlandırılması bakımından önemli olduğuna dikkat çeken Etyemez,“Bu hattın daha etkin çalışmasına ve rekabetçi nitelikte olabilmesine yönelik çabalarımızı artırmalıyız.Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’ın üçlü işbirliği, bölgemizde enerji ve ulaştırma alanında önemli projelerin hayata geçmesini sağladı. Bu üçlü işbirliğini kuvvetlendirerek daha büyük başarılara imza atabiliriz.” diye konuştu.

halil-etyemez-samad-seyidov.jpghalil-etyemez-nikoloz-samkharadze.jpgtoplanti.jpgtoplanti3.jpgtoplanti4.jpgtoplanti1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.