Oda seçimlerinde erteleme kararı çıktı

Oda seçimlerinde erteleme kararı çıktı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, seçimlerin ertelenmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvurmuştu. Başvuruyu değerlendiren Bakanlar Kurulu seçimlerin ertelenmesi yönünde karar verdi.

Alınan karara göre Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının önümüzdeki aylarda yapılacak olan seçimlerinin Bakanlar Kurulu kararına göre Mayıs veya Haziran ayında yapılması bekleniyor.

Bakanlar Kurulu'ndan erteleme kararı çıktı

1 milyon 200 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük işadamı örgütü olan TOBB'dan yapılan yazılı açıklamada, yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin birliğe yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için oda ve borsa seçimlerinin makul bir süre ertelenmesinin istendiği belirtildi. Yapılan başvuruyu değerlendiren Bakanlar Kurulu kararını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıkladı. Buna göre TOBB seçimleri ile ilgili 1. kademe seçimleri mayıs ayında, 2. kademe seçimleri de Ağustos ayında yapılacak. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile Ereğli Ticaret Borsası da yeniden seçim tarihi belirleyerek üyelerine duyuracak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.