“Öğretmenler zorunlu göçe tabi tutuluyor”

“Öğretmenler zorunlu göçe tabi tutuluyor”

Anadolu Eğitim Sendikası Ereğli Temsilciliği tarafından öğretmen atamaları konusunda yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada öğretmenlerin zorunlu göçe tabi tutulduğu savunuldu.

Anadolu Eğitim Sendikası Ereğli Temsilciliği tarafından yapılan konuya ilişkin açıklamada şunlara yer verildi: “Tüm öğretmen atama ve yer değiştirmelerini senede 1 defayla sınırlama iddiasında olan bakanlık yarıyıl tatiline girmek üzereyken öğretmenleri zorunlu göçe tabi tutmaktadır. Hizmet gerekleri noktasında şubat dönemi ilk atamalarını ve özür grubu tayinleri için ayak direten bakanlığın re’sen atamalar konusunda, kendi yönetmelikleri dâhilinde atabileceği adımı il milli eğitim müdürlüklerine sendikamız önerisi olarak resmi kanaldan ulaştırdık.

Bilindiği gibi bakanlık ve İl milli Eğitim Müdürlükleri  inisiyatif alarak daha önce bu atamaları gerek ülke çapında gerek il bazında çeşitli nedenlerle ertelemiştir.   2011 yılında bakanlık; norm Kadro yönetmelik değişikliği gerekçesiyle, norm kadro fazlası öğretmenlerin atamalarının ülke çapında ertelenmesini sağlamıştır (01.03.2011 tarihli  13895 sayılı yazısıyla ). 2012 yılında ise bir çok il valilikler eliyle bu atamaları yine çeşitli nedenlerle (kış şartlarının zorluğunda yer değiştirmenin eziyet olacağı gibi durumlar dâhil, vb.) uzunca bir süre ertelemiştir. 4+4+4 sistemine geçilmesiyle birlikte okullarımızın bazıları ilkokula bazıları ortaokula/imam hatip ortaokuluna dönüştürülmüştür. Hatta bazıları kapatılmış bazıları ise birleştirilmiştir. Bu nedenle ülke çapında  okullarımızda çok yoğun bir şekilde öğretmenlerin yer değişimleri söz konusu olmuştur. 4+4+4  sisteminin tamamen işler hale gelmesiyle birlikte norm kadroya dâhil olacak binlerce öğretmenimiz şuan norm kadro fazlası duruma düşmüştür.

Yoğun şekilde gerçekleşen öğretmenlerin yer değişimleriyle birlikte Yan Alan ile  branşlaştırma ve becayiş de yapılmıştır. Tüm bu değişikliklere ve yeni eğitim sisteminin tam oturmasından kaynaklanan sorunların çözümü için norm kadro fazlası öğretmenlerin re sen atamalarında haksızlığa neden olunmaması için re sen atanma işlemlerinin uzun bir süre ertelenmesi fakat bu süre içinde isteğe bağlı atamaların yapılmasının gerekliliğine inanıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.