Onlar Başarıyı Şefkate Borçlu

Onlar Başarıyı Şefkate Borçlu

Türkiye’de yarış atı yetiştiriciliğinde önemli bir konuma sahip olan Ereğli’de yetiştirilen atlar, kâhyaları tarafından bir evlat gibi ilgi ve şefkatle büyütülüyor. Yetiştiricilerine göre onları başarılı kılan tek unsur, kendilerine gösterilen ilgi ve şef

Yarış atlarının özel bakım istediğini ifade eden Kâhya Ahmet Yeşilli,  “Toroslar’ın nemi düşük eteklerinde yer alan Ereğli, yarış atları için istenen birçok koşula sahip. Düşük nemde atların akciğerleri daha iyi gelişiyor. Ayrıca atların beslenmesinde protein açısından zengin olan ayrık otunun bölgede yetişmesi de at sahiplerini Ereğli’ye çekiyor” dedi.

İngiliz ve Arap atlarının Gazi Koşusu da dâhil birçok önemli yarışa Ereğli’de hazırlandığını anlatan Yeşilli, bölgede, yarış atlarının bakımı, beslenmesi ve yetiştiriciliği için “at pansiyonculuğu” adı verilen bir işletme türünün de geliştiğini ifade etti.

Evlatlarımıza gösteremediğimiz ilgiyi atlara gösteriyoruz

Öte yandan atların günlük bakımları ile ilgili bilgi veren Yeşilli, atların kendileri için evlatlarından farksız olduğunu söyleyerek, zaman zaman evlatlarına gösteremedikleri ilgi ve şefkati atlara gösterdiklerini kaydetti. Günlük olarak atların ayaklarını yıkayıp temiz havlu ile kuruduklarını dile getiren Yeşilli, atların istisnasız kaşağılarının, tırnak bakımlarının ve temizliklerinin yapıldığını belirttiği açıklamasında, istirahat esnasında rahatsız olmamaları için hiç kimsenin atların yanına alınmadığını da sözlerine ekledi.

Yeşilli, maddi değeri 250 bin ile 300 bin lira arasında değişen bu atların Gazi Koşusu da dahil birçok önemli yarışta derece aldığını ve çalınmaları durumunda incelenebilmeleri için çip aracılığı ile uydudan izlendiğini kaydederek sözlerine son verdi. Umut Yaygır- Yeni Ereğli

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.