“Osmanlı Arşiv Belgelerinde Ereğli” çıktı

“Osmanlı Arşiv Belgelerinde Ereğli” çıktı

Anadolu Ereğli Güç Birliği Derneği tarafından hazırlanan " Osmanlı Arşiv Belgelerinde Ereğli" isimli kitap çıktı. Kitabın çıkmasının ardından derneğin yönetim kurulu üyeleri kitabı Ereğli'de ki kamu kurum ve kuruluşlara hediye etti.

Ereğli'yi ilk kaza oluşu 1868 yılından buyana Osmanlı Arşiv Belgeleri ile anlatan " Osmanlı Arşiv Belgelerinde Ereğli" isimli kitap kamu kurum ve kuruluşlara hediye olarak dağıtılıyor. Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı'yı makamında ziyaret ederek "Osmanlı Arşiv Belgelerinde Ereğli" isimli kitabı hediye eden Ereğli Anadolu Ereğli Güç Birliği Derneği Başkanı Hızır Doğru gazetecilere yaptığı açıklama da büyük meşakkatlerle hazırlanan böylesine önemli bir kitabı Ereğli tarihine kazandırmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.

Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı ise, " Tarihini bilmeyen medeniyetlerin coğrafyasını başkaları çizer" düsturu ile hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Kaymakam Bağcı, Ereğli tarihini Osmanlı arşivleri ile anlatan bu kitabın tüm Ereğli halkını aydınlatması ümit ettiğini ifade ederek kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.