Özgüven’den 8. İpard Programına Çağrı

Özgüven’den 8. İpard Programına Çağrı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti adına İPARD Programı kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 8. Başvuru Çağrı ilanını çıkarttığı bildirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, Başvuruların 17 Aralık 2012 tarihinden itibaren TKDK Konya İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacağı belirterek, başvuruların son teslim tarihinin 15 Ocak 2013 olduğunu vurguladı.

Daha önceki ilanlara göre İPARD Programında yapılan değişiklikler hakkında bilgi veren Özgüven, Hayvancılık, Arıcılık, Süs Bitkisi yetiştiriciliği, Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yatırımlarında 82 KW güce kadar Traktör alımının destekleneceğini söyledi. Ayrıca Süt üreten tarımsal işletmeler için maksimum kapasite 120 Süt ineğine, 500 koyun/keçiye yükseltildiğini belirten İlçe Müdürü Özkan Özgüven, Süt toplama merkezleri için ise kapasite aralığı olarak 70 ton/gün olarak belirlendiğini ve minimum 10 ton/günlük limitin kaldırıldığını sözlerine ekledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.