Özgüven’den çiftçilere iki önemli uyarı

Özgüven’den çiftçilere iki önemli uyarı

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, Ereğlili çiftçilere damızlık hayvan destekleme icmallerinin Cuma günü askıdan inmesi ve hayvan sayılarının kayıt altına alınması noktasında uyarılarda bulundu.

Konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, damızlık hayvanlara destek icmallerinin Cuma günü askıdan ineceğini hatırlatarak vatandaşların mağdur olmamaları açısından gerekli incelemeleri yapması gerektiğini söyledi.

Öte yandan hayvan sirkülâsyonu ve popülâsyonu yönünden hayvan sayılarının kayıt altına alınmasının önemine işaret eden Özgüven, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin buzağılarını doğumlarından en geç 20 gün sonra Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirmeleri gerektiğini dile getirdi.

Serbest veterinerler ve birlikler vasıtası ile yapılan hayvan küpeleme işlemlerinin 1 Şubat itibari ile Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılacağını anımsatan Özgüven, küpelerin bir ya da bir kaçının eksik olmasının hayvanların kesilmesine ve sevk edilmesine engel teşkil ettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.