Özgüven'den Önemli Açıklamlar

Özgüven'den Önemli Açıklamlar

Kurban Bayramı'na yaklaşılan şu günlerde pazarlara kurbanlıklar getirilirken, Ereğli İlçesi'nde de kurulan kurban pazarında Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimlerin yapılacağı kaydedildi.

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, kurbanlıklarda dikkat edilmesi gerekenler konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Kurban pazarına getirilecek olan hayvanları ve belgeleri inceleyeceklerini kaydeden Özgüven, kurbanlıkların veteriner sağlık raporu ile büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi bulunması gerektiğini belirtti.

Bu Hayvanlar Kurbanlık Olarak Alınmamalı

Özgüven, "Küpesi bulunmayan, çok zayıf, gebe, yeni doğum yapmış, yüksek ateşli, çok genç, etleri olgunlaşmamış, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya ve gözde akıntısı bulunan, ishali olan, öksürük, nefes darlığı, pis kokulu burun akıntısı olan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız, yara, şişlik ve ödemi olan, cinsiyet organları ve memede kötü kokulu akıntısı olan hayvanların kurban olarak satın alınmamalı" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.