ÖZKOÇ’DAN BASIN AÇIKLAMASI; SON KEZ ADAYIM

ÖZKOÇ’DAN BASIN AÇIKLAMASI; SON KEZ ADAYIM

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Özkoç 8 Ekim’de yapılacak oda seçimi öncesi düzenlediği basın toplantısında 4 yıllık başkanlık dönemine ait hizmetler hakkında bilgi verdi.

Oda seçiminin 4 yılda bir yapıldığına dikkat çeken Özkoç, sürecinin prosedürlere uygun olarak ilerlediğini ve kendisi için seçim sürecinin başladığını söyledi.

-SON KEZ ADAYIM

Başkanlığa aday olmayı düşünmediğini ancak yönetimin ısrarları üzerine yeniden aday olduğuna vurgu yapan Özkoç, “Bu adaylık sürecim son olacak. 13 meslek komitemiz var. Her meslek grubunun belirleyeceği isimler seçimlerde oy kullanacaktır. 1750 üyemize mesaj yoluyla seçim yapacağımızı ilettik” dedi.

-ÜYELERİMİZİN AVUKATIYIZ

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Özkoç, Ereğli’ye hizmet için yola çıktıklarını belirttiği açıklamasında, “Biz marka değeri oluşturmak, üyelerimizin haklarını korumak için çalıştık. Bu noktada üyelerimizin avukatlığını yaptık. Sorunları, istek ve talepleri TOBB Genel Merkezi başta olmak üzere, Bakanlıklar ve Konya’ya ileterek çözüm odaklı çalışmalar yürüttük” diye konuştu.

-ODAMIZA YAKIŞAN BİNA YAPTIK

“İlk göreve geldiğimizde odamıza yakışan bir bina olması gerektiği fikrinde birleşerek odamıza ve ilçemize yakışan modern bir binanın temelini attık ve buradan hizmet veriyoruz” diyen Özkoç, “Bu binanın kazanılmasının fikir babası dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Adem Erdal’dır. Belediyeye ait olan bu arsa ile odamıza ait olan Galericiler Sitesindeki arsamızın 4’te 3’üne karşılık takas anlaşması yaptık ve binamızı uygun bir maliyetle Ereğli’mize kazandırdık. Modern yapısı ve konforu ile uzun yıllar hizmet üretecek bir yapıya kavuşturduk” şeklinde konuştu.

-OSB’DE SORUN YOK

Organize Sanayi Bölgesinde boş yer olmadığına dikkat çeken Özkoç, “OSB için bir takım ifadeler kullanıldı. ‘Yatırımcı Ereğli’ye geliyor ama kaçıyor’ gibi ifadeler gerçeği yansıtmıyor. Çünkü biz her gelen yatırımcıya cazip teklifler ve olanaklar sağlıyoruz. En basit örneği Lark Bisküvide yaşandı. Karaman’da yapılacak yatırımı Ereğli’ye kazandırdık. Bunun içinde bazı fedakârlıklar yaptık. 8 bin 500 m2’lik alanı 500 işçi çalıştırma vaadiyle Lark’a 12 bin 500 TL’den sattık. Ereğlili firma bu fiyatın çok daha altında bir rakam ile yatırım yapmak istedi. Bizde OSB Yönetimi olarak bunu kabul etmedik. Kendileri de Niğde’ye gittiler” dedi.

Özkoç, Ereğli’nin İl olmadığı için birçok sorunla karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, “Bunlardan bir tanesi de teşviktir. Konya’ya bağlı olmamız nedeniyle teşviklerden yararlanamıyoruz. Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmede Ereğli’ye yeni bir OSB’nin şart olduğu konusunda fikir birliğine vardık. Zengen ve Adabağ sınırları için düşündüğümüz alanlar ne yazık ki bürokrasiye takıldı. Eğer bu proje hayata geçse idi Ereğli sanayileşme noktasında daha hızlı adımlarla gelişme yaşayacaktı” şeklinde konuştu.

-KURUMLARI DESTEKLİYORUZ

Oda olarak Milli Eğitim başta olmak üzere çeşitli kurumlara destek verdiklerini kaydeden Oda Başkanı Mahmut Özkoç, “Özellikle eğitimde kırtasiye yardımı, tablet yardımı gibi yardımları İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç ile istişare ederek gerçekleştirdik. Emniyet ve diğer kurumlara da gerekli destekleri verdik vermeye devam edeceğiz” dedi.

cab112ae-4ceb-4f4b-9ff7-61c4f5a45650.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.