POLİS UYARDI,TELEFON DOLANDIRICILARINA DİKKAT !...

POLİS UYARDI,TELEFON DOLANDIRICILARINA DİKKAT !...

POLİS UYARDI,TELEFON DOLANDIRICILARINA DİKKAT !...

Ereğli Emniyet Müdürlüğü Uyardı, son günlerde yoğunlaşan telefon ile dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirici açıklamada bulundu.

Kendisini Polis, Hakim, Savcı gibi unvanlarla tanıtarak vatandaşlarımızı arayan ve terör örgütleri tarafından kredi kartı, banka kartı veya kimliğinin kopyalandığı yada kimlik bilgilerinin kullanıldığı gibi benzeri nedenler ile sürülerek suçluların yakalanması için para havalesi yapılmasını istedikleri, para yada değerli ziynet eşyalarını her hangi bir yere bırakılması gerektiği şeklinde vatandaşımızı yönlendirdikleri, bu şekilde dolandırıcılık olaylarının meydana geldiği ve vatandaşlarımızın mağdur oldukları görülmektedir.

Bu tür olayların önlenmesi amacıyla vatandaşımızı telefonla arayarak kendisini Polis, Hakim, Savcı gibi unvanlarla tanıtarak para havalesi yada her hangi bir yere para veya değerli ziynet eşyası bırakılmasını isteyen şahıslara itibar edilmemesi, mağduriyet yaşanmaması için bu gibi konularla karşılaşılması halinde ise 155 polis imdat hattına seri şekilde bilgi verilmesi önem arz etmektedir.

                                                                 Kamuoyuna saygı ile duyurulur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.