Programa Vekil Zorlu'da Katıldı

Programa Vekil Zorlu'da Katıldı

Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure Günü etkinlikleri Ak Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu'nun da katılı ile Ereğli Cemevi'nde gerçekleştirildi.

Ereğli Alevi Kültür Derneği, Muharrem ayında gerçekleşen Yas-ı Matem sona ermesi dolayısıyla " Geleneksel Aşure Etkinliği" düzenledi.

Etkinliğe Ak Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli Askerlik Şube Başkanı Personel Yzb. Ülker Garip, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda Alevi vatandaş katıldı.

Aşure Günü programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şube Başkanı Kemal Keser "Alevi öğretisinde en önemli ay olan Muharrem ayımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Her yıl olduğu gibi matem orucunun sonunda derneğimizde aşure yapılarak dağıtımı gerçekleştirildi. Bu yıl ki aşure günümüz dostluk, kardeşlik ve barış aşuresi oldu" dedi.

Konuşmaların ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Taşgın tarafından "Bektaşilik" konulu seminer verildi. 

Daha sonra ise Semah yapılarak katılımcılara aşure ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.