San Ereğli Gündemini Değerlendirdi

San Ereğli Gündemini Değerlendirdi

CHP Ereğli İlçe Başkanı Fatih San yaptığı yazılı açıklamada Ereğli gündemini değerlendirerek, İktidar temsilcilerinin sorularına gerekli yanıtı vermediğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Fatih San konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “ Siyasette sevmediğim şey karşılıklı sözlerle sürekli birbirlerine cevap verme sözle atışma olayıdır. Hastaneler konusunda iki yazı yazdım cevap verdiler ama benim sorduğum sorulara cevap vermediler. Benim yanlış bildiğimden bahsettiler.

Bir kez daha soruyorum açık ve net karşılığında açık cevaplar bekliyorum.  Ağız ve diş kliniği başhekimi Ayhan Yürekli Bey televizyona çıkıp görevden alındığını gelecek arkadaşlara başarılar diledi mi dilemedi mi? Görevden alındığında şehir dışında olduğunu gazetelerde belirtimi belirtmedi mi? Görevden alınıp tekrar göreve getirilmesini “siyasilere sorun” dedi mi demedi mi? Yeni gelen başhekim Tolga Mangır olduğunu ilan edildi mi edilmedi mi? Bunları Ereğli halkı biliyor bir ben mi yanlış biliyorum? Ereğli devlet hastanesi baş hekimi Aydın Özpolat’ı görevden aldınız yerine Karapınar’dan uzman doktor Meriç Çağrı Ağır atandı. Altı ay zorunlu görev süresini doldurmadığı anlaşılınca görevden alındı mı alınmadı mı? Yerine Kadirli’de görev yapan bir başka uzman Doktor Alper Dırık atandı mı atanmadı mı? Başhekim yardımcılığına atanan gelen doktor şartları taşımadığı için tekrar görevden alındı mı alınmadı mı? Biz kimin atandığına değil yanlış atamaların yapıldığını söyledik. Kalp damar cerrahi bölümü açılacak mı? Açılmayacak mı? Her kalp krizi geçiren Konya’ya sevkten kurtulması gerekliliğini söyledik. Yanlış biliyorsam düzeltsinler. Bor ilçesine giden fizik tedavi hastaları Ereğli de tedavi edilebilecek mi? Karapınar havzasında çok büyük kömür rezervinin olduğu söylenen ve termik santral kurulacağı ve enerji üssü söylemlerinden vazgeçildiği kömür kalitesinin iyi ve yeterli olmadığı söylenmektedir. Uluslar arası karbon salımı sözleşmelerinden dolayı yapılmayacağı söylenmektedir doğru mudur? Sanayi gelmeden tüten baca olmadan dönen dişli olmadan işsizliğin önlenemeyeceğini söyledik. On yılda Ereğli’ye bir tane büyük yatırım getiremediğinizi söyledik. İl özel idareden Ereğli’ye kişi başı 35 Tl ayrıldığını Karamanda kişi başı 85 Tl ayrıldığını söyledik. Ereğli’nin hakkının alınamadığını söyledik aldık diyorsanız açıklayınız bizde bilelim. Üniversiteye öğretim kadrosu ve yeteri öğrenciyi getiremediğinizi söyledik. Ödeneği ayrılan Şahabettin Harput Sağlık Ocağının yapılmadığını söyledik daha sorulacak soru çok bunlara net ve açık cevap verirseniz bende bilgilenir öğrenmiş olurum. Yanlış bildiklerimden kurtulmuş olurum” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.