San'dan Kutlama Mesajı

San'dan Kutlama Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Fatih San, 24 Kasım Öğretmenler günü ile alakalı yazılı bir açıklama yaptı.

San yaptığı yazılı açıklamasında Bir ulusun gelişmesinin ve uygar toplum içende yer alabilmesinin o ulusun eğitimin gerekliliğini yerine getirebilmesiyle mümkün olacağını söyleyerek, çok hızla ilerleyen bilim dünyasının içinde söz sahibi olabilmenin o ülkenin öğretmenlerinin elinden geçtiğini ifade etti.

San açıklamasında şunlara yer verdi: “600 yılın sonunda imparatorluğun Anadolu’da bıraktığı köylü ve yüzde doksan okuma yazma bilmeyen bir toplum. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilanıyla birlikte okuma yazmaya önem vermesi, Latin alfabesine geçilmesi ardından köy enstitülerin açılması Anadolu da her biri bir yıldızdı. Eğitimin köylere ulaşması köyleri bilinçlendirmesi için açılmıştı 600 yıl uyuyan bir toplumu uyandırmak içindi. 

Elleri öpülesi öğretmenlerimiz bunu başarmak için ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Onları saygı ve sevgiyle anıyoruz. 24 Kasım öğretmenler gününde atanamayan öğretmenlerinde sorunlarına bir an önce çözüm bulunması gereklidir. 150 bin öğretmen açığı olduğu biliniyor bunların yerine vekil öğretmenlerle eğitim yapması ne kadar doğrudur? Yıllarca çalışıp emek vererek geldiği yerde beklemek insanları karamsarlığa itmektedir. Öğretmenlerimizin mutluluğu toplumun mutluluğudur.

Bilimin ve aklın gerekliliği olan doğaya saygılı, çağdaş, Atatürk İlkelerini yerine getiren, tarih bilinciyle yoğrulmuş dünyayı tanıyan, kendi duygu ve düşüncesini katabilen katılımcı gençleri yetiştiren, öğretmenler sizlerin emeğiyle bu dünyada var olmaya dilimizi ve dinimizi koruyarak devam edeceğiz.

Öğretmenlerimizin, görev yapan veya yapamayan 24 Kasım öğretmenler gününü en içten saygı ve sevgilerimle kutluyorum. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.