San'dan Önemli Açıklamalar

San'dan Önemli Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Fatih San, Ereğli’ye yapılan yatırımları değerlendiren yazılı bir basın açıklaması yaptı.

San, Ereğli’yi yeniden inşa etme seferberliği kapsamında yapılan yatırımların hiçbir kesimi rahatsız etmeyeceği gibi aksine gurur duymasına vesile olacağını belirttiği açıklamasında, “Ama maalesef gurur duyacağımız Ereğli’yi inşa edecek yatırımları göremiyoruz. 200 yataklı hastane yapımı ile Ereğli yeniden inşa edilmez” dedi.

San, “Ereğli’yi yeniden inşa etmek demek Ereğli’ye bacası tüten fabrikaların gelmesini sağlamaktır. Ereğli’yi yeniden inşa etmek demek işsizliği gidermektir, Ereğli’yi yeniden inşa etmek demek Fakültelere önce hoca sonra öğrenci kazandırmaktır. Henüz Doğa Bilimleri Fakültesinin ne eğitim kadrosu ne de öğrencisi var” şeklide konuştu.

CHP İlçe Başkanı Fatih San, “Ereğli halkının yapılacak olan yeni hastaneden mutlaka beklentileri olacaktır. Ereğli için hayati ihtiyacı olan bölüm tabikii kalp ve damar cerrahisi bölümünün açılması anjiyo ve kalp ameliyatı yapılabilmesidir. Fizik tedavi bölümünün kurulmasıdır. Ereğli komun itibarıyla ikiyüzbin insanımıza hizmet vermektedir. Buradan Bor’a fizik tedavisi için hasta taşınıyorsa kimsenin övünmeye hakkı yoktur. Hastanenin doktor kadrosu Ereğli’den kaçarcasına uzaklaşıyor. Acaba bunun sebebini nasıl izah edebilirsiniz. Hastanenin en öncelikli doktor kadrolarından biri olan Kadın Doğum Uzmanının aylarca hastaneye atamasının yapılmaması neden açıklanmadı. Yeni yapılan hastanenin kadrosunu bu boşlukta nasıl doldurmayı düşünüyorsunuz. Hastane yapmakla iş bitmiyor. Önemli olan içini doldurmanız. Daha eski hastaneden verim alamıyorsunuz yenisini ile nasıl alacaksınız bekleyip göreceğiz.

Gelelim Fakültelere? Hani nerede öğretim kadroları. Öğrenciler. Meslek Yüksek Okulunu bitirdiniz. Yılların özlemi olan Fakülteler geldi. Evet, geldi gelmesine ama kaç yıl oldu içi hala boş. Nasıl dolacak, hangi çalışmaları yaptınız? Bir açıklasanız da bizde bir duysak, öğrensek bunların sebeplerini? Ereğli’ye yapılan en önemli yatırım olarak gördüğümüz ve alkışladığımız Polis Okulumuz var. Artık sağır sultan bile duydu Polis Okulunun önümüzdeki yıl ya da sonrasında Ereğli’den alınacağını, bir AKP’liler duymadı.

Polis Okulunu Ereğli’ye kazandıran baş mimar olan Bursa Valisi Şahabettin Harput için yapılması planlanan, projesi hazırlanan ve ödeneği çıkan Sağlık Ocağı Binası ne oldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı için sınav yapıldı. Kazananlar açıklandı ne oldu? Tabi sözlü sınava sınav denirse atamalar neden yapılmıyor neden iptal oldu? Ereğli halkına gerekli açıklama yapılsın, neden yapılmıyor?

Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakam Duyarlı Olmalı

Belirtmem gereken bir husus daha var. Bunu da burada belirmek isterim. Son günlerde özelikle eğitim kurumlarında kılık kıyafet yasasına uyulmadığıdır. Bizlerin kimsenin kılığıyla kıyafetiyle sorunu yoktur onu belirteyim. Yasalar karşısında kimsenin kimseye üstünlüğü de yoktur. Yasalara uymuyorum deme hakkı hiç yoktur.  Devletin yasalarına herkesin uyması gerekir. Bundan da sorumlu birimler vardır. Devletin yasaları çerçevesinde herkesin uyması gerekenler yapılmıyorsa sorumlular adalet karşısında bir gün sorumluluğunun hesabını vermek zorunda kalır. Suç işleyenlere karşı memur gereğini yapıyorsa görevini yapan memura görmezden gelmesi beklenemez. Görevini yapan memura da suçlu muamelesi yapılamaz. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakamın bu konularda duyarlı olması beklenir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.