San'dan Önemli Açıklamalar

San'dan Önemli Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Fatih San, son yıllarda Ereğli’de hava kirliliğinin hat safhaya ulaştığını ifade ederek, “ Ereğli zehir soluyor” dedi.

Fatih San konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yaşadığımız kentin her açıdan güzel olmasını isteriz. Şehrin konutlarının, yeşil alanlarının, parkların, yolların ve kaldırımların bir bütünlük taşımasını insanların yaşamlarına uygun olmasına dikkat edilir. En önemlisi de yaşamın olmasa olmazı hava ve sudur. Ereğli de ki havayı hepimiz solumaya çalışıyoruz.

Akşam saatlerinde sobaların yanmasıyla Ereğli resmen zehir soluyor. Nefes almak mümkün değil. Ereğli’ye giren kömürler denetleniyor mu? Ereğli de hava kirliliği ölçümü yapılıyor mu? Ereğli halkını bu konuda kim bilgilendirecek? Bacaların temizlik denetimi yapılıyor mu? Hiçbir yerden aydınlatıcı bir bilgi yok. Ereğli bu kadar sahipsiz mi?

Ereğli de kalorisi düşük kömür satışı çok arttığı açıkça gözükmektedir. İnsanlar nefes alamaz duruma gelmiştir. Havalar soğuduğunda kaçınılmaz olarak daha fazla yanacak dolayısıyla hava kirliliği daha da artacaktır. Astım bronşit hastaları için ciddi risk taşıyacaktır. Doğalgazın gelmesiyle hava kirliliği bitecek derken daha da arttığı gözlenmektedir. Doğalgaz fiyatlarının aşırı yükselmesi kombi yakan vatandaşlarımızın tekrar soba kurup kömür yakmasına neden olmaktadır. Biber gazıyla zehirlediği yetmiyor birde karbondioksit gazıyla zehirliyor. Ereğli de 8 bin 350 aileye kömür dağıtıldığından övgüyle söz ediliyor ama hava kirliliğinden ve buna bağlı olarak hastalanan vatandaşlarımızdan kimsenin haberi yok. Şehir merkezinde hâlâ kömür yakan apartmanlar var bu konuda belediyeye birazda olsa sorumluluk düşüyor. Bu konuda ne gibi çalışmalar yapılıyor bilgilendirilmesi gerekiyor halkımızın. Sorumluluğu olan herkesin akşam saatinde bir araya gelip birlikte bir gezmelerini istiyorum. Ereğli halkı hava kirliliği konusunda ciddi risk taşımaktadır.

Bizim partimizin enerji konusunda ve hava kirliliği konusunda çok duyarlı olduğunu belirtmek isterim. Özellikle kömür dağıtılan yerlere kömür yerine doğalgaz kullanmasından yanayız. Çünkü İran’dan taahhüt ettiğimiz doğalgazı çekemiyoruz. Almadığımız doğalgazın parasını ödüyoruz. Bunun yerine halkımız doğalgaz kullansa hem havamız kirlenmez aynı zamanda aldığımız gazın parasını ödemiş oluruz. Doğalgaz fiyatlarına bu kadar zam yapılmasının bir sonucu olarak ortaya çıktığı açıkça görülmektedir. Ekonomi iyiye gidiyor diye halkımızın oyalanırken bu kadar fakirleşmesi kömüre muhtaç olması izah edilecek bir durum değildir. Bundan sonraki süreçte hava kirliliğinden kaynaklanan hastalıklarla ilgili ve halkımızın nasıl davranması gerektiği konusunda hastanemizden de bilgi almak isteriz.  

Ereğli halkına temiz hava soluması temennisiyle sağlıklı yaşamlar diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.