Savcı Kılıç’ın Katili Keçi Mağarasında Gizlenmiş

Savcı Kılıç’ın Katili Keçi Mağarasında Gizlenmiş

Ereğlili Savcı Hakan Kılıç’ı şehit eden PKK'lının yanındaki çobanın “Keçilerin bulunduğu mağarada saklandık, polis bizi fark etmedi” dediği öğrenildi.

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi'nde Cumhuriyet Savcısı 30 yaşındaki Hakan Kılıç'ı tabancayla şehit ettikten sonra kaçan ve hala yakalanamayan PKK'lı Barış Batur'un da aralarında bulunduğu 11 sanığın Erzurum 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Savcıyı öldürdükten sonra bir köyde 2 ay saklandığı ortaya çıkan PKK'lı Barış Batur'a yardım eden tutuklu sanık çoban Alkan Sarıhan cep telefonu ile yaptığı görüşmede olayı anlatırken, "İki mağara var. Biri koyunların biri de keçilerin. Biz keçilerin mağarasında kalıyorduk. Ben, o (Barış Batur) ve Emo vardı. Sabah erken köyü basmışlar. Belki 250 asker, özel tim. Mağarada aynı yataktaydık. Gözlerinin önündeydik bizi göremediler" dediği belirlendi.

Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı, evli ve 1 çocuk babası Hakan Kılıç, 5 Şubat 2012 günü alışveriş için gittiği Güven Caddesi'nde silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan Savcı Kılıç, sevk edildiği Ankara'da 7 Şubat günü doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Güvenlik kamerası görüntülerinde PKK'lı Barış Batur'un suikast sonrasında kaçışı, cinayetin aydınlatılmasında önemli faktör oldu. Savcı Kılıç'ın katili ile ona yardım edenleri yakalamak için oluşturulan özel ekip, 9 kişiyi yakaladı. Şehit edilen savcının daha önce hazırladığı mütalaa ile gasp suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Barış Batur'a yardım eden 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Firari Katil İçin Kırmızı Bülten Çıkarıldı

Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame, terörle ilgili suçlara bakan 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Firariler Barış Batur (29) ve Süleyman Cıyanaklı (35) ile tutuklu sanıklar Abdullah Özbey (24), Hasan Cıyanaklı (29), Burhan Çilgin (30), Hakan Yavuz (30), Alkan Sarıhan (31), Ahmet Yıldız (31), Ahmet Çilgin (33), Ramazan Gündüz (35), Fevzi Acar (36) hakkında 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, suç işlemek için kurulan silahlı örgüte üye olmak, terör amaçlı tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek ve iştirak' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İki kez ağırlaştırılmış müebbet istenen PKK'lı Barış Batur'un iddianamede, olayı şahsi kine dayalı olarak gerçekleştirmediği, saldırının PKK silahlı terör örgütünün talimat ve yönlendirilmesiyle yapıldığına işaret edildi. Firari Barış Batur hakkında kırmızı bülten de çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.