2013 Bekdik Ağası Mithat Koyuncu oldu

Bekdik Türkmenleri 2013 yılı Bekdik Ağası olarak kendiside bir Bekdik olan Ereğli’nin tanınmış Avukatlarından Mithat Koyuncu’yu seçti.

Dün Hortu kasabasında düzenlenen Bekdik Türkmenleri Kültür Şenliğinde 2013 yılı Bekdik Ağası’da seçildi. 2013’ün Bekdik Ağası bölgenin tanınmış Avukatlarından Mithat Koyuncu oldu. Koyuncu’nun ağalık elbisesini Oğuz Dulkadiroğlu Bekdik Kültürünü Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri giydirdi.

Koyuncu konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, Türkmenliğin hoşgörü, merhamet, insaniyet, asalet, adalet ve anane demek olduğunu söyledi. Sanatıyla, edebiyatıyla, halısıyla, şöleniyle, yöresel motifleriyle, şiiriyle, diliyle ve geleneksel değerleri ile dünya üzerinde saygın bir yeri olan milletimizin maddi ve manevi varlıklarıyla ne kadar övünsek azdır” diyen Koyuncu, kökeni ortaasyaya uzanan Türkmenlik ruhunun hem sosyal, hem kültürel ve hem de siyasal anlamda millet hayatında önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Milli birlik ve kardeşliğin sarsılmasına tüm Ereğlililer olarak birlikte karşı durulduğunu söyleyen Koyuncu, “ Biz Bekdik, Yörük, Dağlı, Dereyüzlü, Ayrancılı olarak biriz ve diriyiz. Bu birliğimizi ayırmaya kalkanlara karşı da hem kültürel anlamda hem de siyaseten birlik olmayı amaç edinmeliyiz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ereğli Haberleri