Başkandan Süt Günü Mesajı

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven dünya süt günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Beyaz mucize olarak adlandırılan sütün, tüm canlıların olduğu gibi insanoğlunun da gelişimini sağlayabilmesi için çok önemli bir besin maddesi olduğunu söyleyen Başkan Özgüven mesajında, sağlığın yaşam boyu korunması için yeterli ve dengeli beslenmede süt ve süt ürünleri tüketiminin önemli olduğunu kaydetti.

Özellikle çocukluk ve gelişim dönemlerinde kemik sağlığı açısından önemi bilinen sütün obezite, kanser, hipertansiyon gibi kronik hastalıklara karşı koruyucu rol oynadığını belirten Özgüven, ülkemizde süt ve süt ürünleri tüketiminin artırılmasının önemine değindi.

Gelişmiş ülkelerde yıllık kişi başı süt tüketiminin 100 litrenin üzerinde olduğunu belirten Özgüven, ülkemizde bu oranın 45 litre düzeyinde kalmasının süt tüketiminde henüz istenilen noktaya gelmediğimizin göstergesi olduğunu kaydederek, toplumun günlük beslenme alışkanlıkları içerisinde süt ve süt ürünleri tüketimine önem vermesi çağrısında bulundu.

“Süt Üretiminde Ereğli olarak Türkiye genelinde lideriz” diyen Özgüven,  “üretiminde lider olduğumuz sütün tüketilmesi konusunda da umarım dünya genelinde ülke olarak önemli bir yer e geleceğimizi temenni ediyorum” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ereğli Haberleri