Ereğli İvriz de Tarihi Tarım Çalıştayı

Konya Milletvekili Halil Etyemez Ereğli ve bölge tarihi için önem arz eden İvriz Kaya Anıtı’na dair önemli bir müjdeyi sosyal medyadan paylaştı.

Konya Milletvekili Halil Etyemez Ereğli ve bölge tarihi için önem arz eden İvriz Kaya Anıtı’na dair önemli bir müjdeyi sosyal medyadan paylaştı.

Etyemez, İvriz Kaya Anıtı ile ilğili olarak sosyal medya hesabından önce bir soru sorarak konuya dikkat çekti ve “Dünyanın ilk yazılı tarım anıtı ve ilk yazılı kabartma kaya anıtı olan Tuvana (Hitit) Kralı Warpalavas’ın bereket-fırtına tanrısı Santaj(Tarhundas)’a şükranını anlatan yaklaşık 2700 yıllık 4.20m ebatlı kare “İvriz Kaya anıtı” ülkemizde nerededir? diye soran Etyemez daha sonra ise müjdeli haberi verdi.

Dünyanın ilk yazılı Tarım Anıtı ve ilk yazılı kabartma kaya anıtı olan “İvriz Kaya anıtı”nın bulunduğu bölgede Mayıs ayı içinde Tarım Bakanın da katılacağı vede bölgenin Tarım Sorunlarının Konuşulduğu "Tarım Çalıştayı" düzenliyoruz.

Tarım Çalıştayının düzenleyeceğimiz bu bölgede hayvan varlığı:

Ereğli
B.Baş Hayvan Varlığı 130.200 adet
K.Baş hayvan Varlığı 160.000 adet

Karapınar
B.Baş Hayvanvarlığı 55.000 adet
K.Baş hay.Varlığı 380.000 adet

Emirgazi 
B.Baş hay . Varlığı 22.500 adet
K.Baş Hay varlığı 50.000 adet

Halkapınar
B.baş hay. varlığı 5.500 adet
K.Baş.Hay.varlığı 18.500 adet

Toplam:
Büyük Baş: 2013.200 Adet
Küçük Baş: 608.500 Adet.

Hayvan Varlığı bulunmaktadır

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ereğli Haberleri