Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Gıda Birimin tarafından Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında gıda ile ilgili işyerlerinin denetimlerinin ve gerekli analizlerin yapılması için numune alımlarının gerçekleştirilmesinin ardından kriterlere uygun olmayan işyerlerine 60 bin 161 lira idari para cezası uygulandığı kaydedildi.
Konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, Temmuz, Ağustos ayları ve Eylül ayı ilk yarısında toplamda gıda üreten, satan ve toplu tüketimi yapılan işyerlerinde 160 adet denetimin yapıldığını alınan 37 adet numuneden 23 edinin temiz çıktığını diğer 13 numunenin ise çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Özgüven son olarak yapılan denetimler sırasında 5996 sayılı kanuna aykırı hareket eden 10 adet işletmeye de 0.161 TL idari para cezası uygulandığının altını çizdi.