EREĞLİ'DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

İlçemiz Ereğli'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin 29 Ekim 1923 yılında ilan edilmesiyle bütün yurtta olduğu gibi İlçemiz’ de 97. yıldönümü ‘’Covid - 19’’ tedbirleri kapsamında kutlandı.

Sabah saat 09.30’da Kaymakamlık makamında devlet adına Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı vatandaşların ve Ereğli Protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.

Ereğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Ereğli Lisesinin okul bahçesinde düzenlenen kutlama programıyla gerçekleşti.

Cumhuriyet bayramı kutlama programına; Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, Ereğli Belediye Başkan vekili Ramazan Demirel, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, İlçe Emniyet Müdürü Muammer Tayfun Girgin, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Hayri Yazıcı, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Arıcan, Siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri,  daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı günün anlam ve önemini dair yapmış olduğu konuşmasında; Cumhuriyetin önemine vurgu yaptı, Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu ve büyük Türk milletine armağan ettiği, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümünü Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Ereğli’mizde de  büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz dedi.

Çakıcı, Ereğli halkının, kutlamalara katılan öğretmen ve öğrencilerin bayramlarını kutladı.

Daha sonra, Günün önemine dair öğrenciler tarafından şiirler okundu. Okunan şiirlerin ardından ise okul öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri sunuldu.

Programda, öğretmenler tarafından hazırlanan türkü dinletisinin ardından program sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ereğli Haberleri