Ereğli'de Atık İlaç Tehlikesi

Birkaç eczane tarafından tedbirsiz bir şekilde doğaya atılan kimyasal ilaçlar Ereğli Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi.

Bir ihbarı değerlendiren Ereğli Sağlık Müdürü Mehmet Emin Günay bir kaç eczane tarafından TOKİ Kepez bölgesine atılan kimyasal ilaçlar üzerinde incelemelerde bulundu. Edinilen bilgilere göre yıllar önce kapandığı öğrenilen eczanelerin elinde kalan onlarca kimyasal şurup, serum ve haplar TOKİ Kepez bölgesinde tedbirsiz bir şekilde doğaya atıldı. Çevre sakinleri ise durumu Ereğli Sağlık Müdürlüğüne bildirdi. İhbarın ardından Ereğli Sağlık Müdürü Mehmet Emin Günay bölgede incelemelerde bulunarak atılan ilaçların tarihi geçmiş ve fiyat kupürlerinin alınmadığını tespit etti.

İncelemelerin ardından gazetemize özel açıklamalarda bulunan Günay, bilinçsizce yapılan bu uygulamanın son derece yanlış olduğunu ifade ederek, bu kimyasalların toprak ve bitki örtüsü ile doğa canlılarına zarar verebileceğini kaydetti.

Günay, gerekli tutanakların tutularak işlemlerin başlatılacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ereğli Haberleri