Selçuk Üniversitesi 41.Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Selçuk Üniversitesi’nin 41. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Üniversite olarak bizlere düşen, bu çatı altında ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, toplumsal refahın artması, tarihi ile bağların

Selçuk Üniversitesi’nin 41. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Üniversite olarak bizlere düşen, bu çatı altında ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, toplumsal refahın artması, tarihi ile bağlarını güçlü tutarak ve istikbali hedefleyerek sarsılmaz bir millet şuuru oluşturmak için çalışmaktır.” dedi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kemal Kuku, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ali Gökpınar, Konya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay İsmet Cansaran, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Uluslararası Arees Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hayır Al Ğabbani, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdullah Topcuoğlu, Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mehmet Okka, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Fazilet Uyar, diğer protokol üyeleri ile dekanlar, rektör danışmanları, daire başkanları, müdürler ve öğretim üyeleri katıldı.

 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, törende yaptığı konuşmada, devlet gücünün, devleti oluşturan kurumların güçlerinin birleşmesinden oluştuğunu ifade etti. Üniversitelerin, devletlerin gelecekle ilgili her türlü çalışmaların yapıldığı kurumlar olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şahin, “Ülkemizin en önemli ve büyük üniversitelerinden birisi olan Selçuk Üniversitesinin güçlü olması, birlik ve beraberlik içinde olması ülkemiz ve devletimiz açısından büyük bir önem arz etmektedir. Selçuk Üniversitesini büyük ve güçlü kılan sadece rakamlar değildir. Konyamızı yüzyıllar önce başkent yapan atalarımız olan Selçukluların mirası üzerinde bulunuyor olmamız bizi hem büyük yapmakta, hem de güçlü kılmaktadır. Ayrıca bu güç bize sınırsız imkanlar sunmakta ve uçsuz bucaksız ufuklar açmaktadır. Bizlere düşen bu üniversitenin yöneticileri, akademisyenleri, öğrencileri, mezunları ve çalışanları olarak bu çatı altında ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, toplumsal refahın artması, tarihi ile bağlarını güçlü tutarak ve istikbali hedefleyerek sarsılmaz bir millet şuuru oluşturmak için çalışmaktır.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Şahin’in konuşmasının ardından, Selçuk Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğü ve Kısaca Film Atölyesi tarafından hazırlanan ve büyük beğeni toplayan “41. Yıl Özel” filmi izlendi. Sonrasında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri Prof. Dr. Faruk Bilir tarafından yeni anayasanın gerekliliklerini anlatan “Sivil Anayasa” konulu sunum gerçekleştirildi. Tören, Selçuk Üniversitesi’nde profesör ve doçent unvanı almaya hak kazanan öğretim üyelerine, protokol üyelerince sertifika takdimiyle sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ereğli Haberleri