Son bir ayda 500 terörist öldürüldü

Başbakan Erdoğan: Son 1 ay içinde bölgede yürütülen operasyonlarda toplamda yaklaşık 500 terörist etkisiz hale getirildi

Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, 2012-2013 eğitim öğretim yılı ve toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Silahların bırakılmasını isteyenler varsa bizler, devlet olarak zaten silahların bırakıldığı yerde operasyonları devam ettirmeyiz. Terörist, eğer silahı bırakırsa bilmelidir ki bu ülkede operasyonlar da durur. Ama devlet askeriyle polisiyle hiçbir zaman silah bırakmaz. Çünkü polisin de askerin de silah kendisinin demirbaş enstrümanıdır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Sadece son 10 gün içinde, Hakkari'de 123 terörist etkisiz hale getirildi. Şubat-Ağustos ayları arasında 373 terörist etkisiz hale getirildi. Son 1 ay içinde bölgede yürütülen operasyonlarda toplamda yaklaşık 500 terörist etkisiz hale getirildi'' bilgisini verdi.

İmam Hatip okulları
İmam hatip okullarına da değinen Erdoğan, ''Ne zarar gördünüz imam hatip okullarından da bunları kapattınız? Ne yaptı imam hatipliler size de bunları kapattınız? İmam hatip okullarından terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği içini mi imam hatip okullarını kapattınız? Vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam hatip okullarını kapattınız?'' şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, ''Açıkçası ben, evlatlarım, birçok bakan arkadaşlarım imam hatip lisesi mezunları olarak, bugün imam hatip okullarına itibarını iade etmenin bahtiyarlığını, bunun tarifsiz heyecanını yaşıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ''Bugün Türkiye genelinde millet artık imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor. Bu okullarla hasret bugün sona eriyor. Bu dönemden itibaren artık imam hatip okulları milletin okulları olarak eski parlak günlerine geri dönüyor'' dedi.

Torunum da okula başladı
Şu anda Türkiye'de 66 aylık çocukların hemen tamamını anne babaların okula gönderdiğini kaydeden Erdoğan, ''Benim torunum da bugün okula başlamış durumda, o da 66 aylık'' dedi.

Ey CHP bu millet size itibar etmiyor
Anamuhalefetin bir kampanya başlattığını, 66 ay ile bir sıkıntıları olduğunu belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:
''Gidip hastanelerden rapor alma kampanyası başlattılar. Yani bu raporları almak suretiyle çocuklarımızı okullara başlatmayacaklardı. Ne oldu? Yüzde kaç? Normalde daha azdı yüzde 3'tü, şimdi yüzde 4. Kampanyanızın neticesi bu. Ey anamuhalefet, ey CHP, bu millet size itibar etmiyor. Ne yaparsanız yapın bu millet size itibar etmiyor.''

Zorunlu ile seçmeli farkını anlamadılar
CHP zihniyetinin Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersine yine karşı çıktıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Bu CHP zihniyeti. Anamuhalefet partisi genel başkanı da arkadaşları da zorunlu ile seçmeli arasındaki farkı bir türlü anlayamadı. Zira onların tarihinde, seçme diye bir şey yok. Tercih diye bir hak yok. İşte onun için bunu bir türlü anlayamıyorlar'' dedi.
Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:
''Biz, hiç kimseye bu dersleri alma konusunda baskı yapmayız, yapamayız. Böyle bir şey söz konusu değil. Biz, velilere, öğrencilere tercih hakkı getiriyoruz. Veli isterse, 10 öğrenci bulunursa bu dersler okutulacak. Veli istemezse bu derslerin okutulması söz konusu olmayacak.''

Siyasette düşman olmaz
Erdoğan, Türkiye'nin çok iyi yolda olduğunu, herkesin bunun hakkını teslim ettiğini belirterek, ''Ama içimizdeki bazı hazmedemeyenler, edemiyor. Her zaman şunu söylüyorum. Siyasette düşman olmaz. Siyasette rakip olur. Lütfen, biz sizi rakip olarak görüyoruz, siz de bizi rakip olarak görün, düşman olarak görmeyin. Gelin bu ülkeyi beraber ayağa kaldıralım'' dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri