Uzm. Çvş. Mustafa Kemal Özata Şehit Oldu

Uzm. Çvş. Mustafa Kemal Özata Şehit Oldu

Aslen Emirgazi İlçesi Demirci mahallesi doğumlu olan ve  Dağlıca'da PKK'lı hainler tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan Jandarma Uzman Erbaş Mustafa Kemal Özata şehit oldu.

14 Ağustos’ta arazi tarama sırasında terör örgütü PKK üyeleri ile çıkan çatışma sonucu ağır yaralanan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Erbaş Mustafa Kemal Özata, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Gatada yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Şehit Özata’nın Konya’daki baba ocağına ise ateş düştü.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca Bölgesi’nde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 2′si ağır 6 askerde yaralanmıştı. Ağır yaralanan ve bekar olduğu öğrenilen  Jandarma Uzman Erbaş Mustafa Kemal Özata, Van’da gördüğü tedavinin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde, kaldırıldı. Tedavi altında olan Uzman Erbaş Özata, 14 gün süren yaşam mücadelesini  kaybederek şehit oldu.

Şehit Özata’nın Konya’nın merkez Selçuklu İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düşerken, babası Mehmet ve annesi Cennet Özata’nın da oğullarının tedavi süreci nedeniyle GATA’da bulundukları ise edinilen bilgiler arasında olduğu öğrenildi.

Şehit Özata’nın vatani görevini tamamladıktan sonra sözleşmeli olarak 1 yıl önce Uzman Erbaş olarak göreve başladığı ise edinilen bilgiler arasında.

Bizler de şehidimize Allahtan rahmet diler, Ailesine silah arkadaşlarına ve Bütün ulusumuza başsağlığı ve sabır dileriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ereğli Haberleri