Şimşek: ül Öğretmenler Gönül Erleridir

Şimşek: ül Öğretmenler Gönül Erleridir

Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile bir mesaj yayımladı. Şimşek mesajında “Öğretmenler gönül erleridir” dedi.

Şimşek mesajında şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenler, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan, erdemli insan olmanın yolunu gösteren ve toplumun sürekli önünden giden birer gönül erleridir.    

“Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır” inancını taşıyan bir öğretmen olarak, bu onurlu mesleğin bir mensubu olarak ben, gündelik tartışmalara ve kalıplaşmış sözlere takılıp kalmamalıyım.

Omuzlarında ilim, irfan ve hikmet güneşini taşıyan öğretmenler olarak bu kutlu sanatın ışığı ile ülkemizin dört bir yanını aydınlatabilmemiz için, gül yetiştiren bir bahçıvan hassasiyeti ile her bir öğrencimizi, kendisine özgü kokusu ve güzelliği olan bir gül olarak görmeliyiz. Böylece, medeniyet tasavvurumuza uygun olarak, geleceğin erdemli insanlar topluluğunu inşa etme heyecanımızı diri tutmalı ve ideallerimizi yeniden kuşanmalıyız.

Bu vesile ile öğretmenlik mesleğine yeni başlayan arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyerek, başta başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete göç etmiş öğretmenlerimizi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, aileleri ve sevdikleri ile birlikte başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.