Şimşek'ten Engelliler Günü Mesajı

Şimşek'ten Engelliler Günü Mesajı

Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile yazılı bir açıklama yaptı. Şimşek açıklamasında “Engelli bireylere engelsiz bir dünya zemini hazırlamak hepimizin görevi” dedi.

Şimşek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek, sağlıklı bireylerle engelli bireylerin, sosyal hayatın her alanında birlikte yaşayabilecekleri uygun fiziki ortamları oluşturarak, engelli bireyleri ötekileştirmeden birlikte yaşama bilincini sağlayabilmek amacıyla toplumun genelinde duyarlığı artırabilmek için, bu gün dünyanın birçok yerinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Yapılan araştırmalara göre dünya nüfusunda 500 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 8,5 milyon engelli yaşıyor. Toplumun, böylesi yüksek bir oranda içinde barındırdığı bu bireylerimiz de, elbette, tüm diğer bireylerle eşit haklara sahip olmalıdırlar. Engelli meselesi, bir hak ve adalet meselesi olarak görülmelidir. Engelli insanlarımız da, eşit muamele, itibar, yaşamlarını bağımsız idame ettirme ve toplumun bir parçası olma gibi haklara sahiptirler. Bizim üzerimize düşen görev ise, engelli vatandaşlarımıza bu haklarından faydalanmaları için imkân ve fırsatlar sağlamak olmalıdır. Bu bağlamda, engelli vatandaşlarımızın, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama entegrasyonunun sağlanması amacıyla, tüm yetkili kurum ve kuruluşların yenilikçi yaklaşımlar doğrultusunda çalışmalarda bulunması gerekmektedir.

Bu kapsamda Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, başta Kaymakamlığımız ve belediye başkanlığımız olmak üzere, birçok resmi-özel kurum ve kişilerden aldığımız destek ile özel eğitim hizmetleri veren okullarımız ve kurumlarımız tarafından, sürekliliği olan birçok proje ve etkinlikleri gerçekleştirilmeye devam etmekteyiz. Bu çerçevede, 3 Aralık 2012 Pazartesi günü saat 10.30’ da Ereğli Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleşecek olan programa tüm halkımız davetlidir. Bu gün vesilesiyle, tüm dünyamızda engellilere yönelik tüm fiziksel ve zihinsel engellerin kaldırılmasını diliyorum”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.