Tarhan: Erdoğan cumaya helikopterle gidiyor

Tarhan: Erdoğan cumaya helikopterle gidiyor

Emine Ülker Tarhan, Başbakan Erdoğan2ın cuma namazına helikopterle gittiğini ileri sürdü

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi tarafından düzenlenen yeni yıl kahvaltısı ve panel Büyük Samsun Oteli'nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı panele CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, YARGITAY Onursal Cumhuriyet Başsavcısı ve Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu konuşmacı olarak katıldı.

TARHAN, HENÜZ NE YAPTIĞINI BİLEMEDİĞİMİZ İÇİŞLERİ BAKANI VAR

29 Ekim 2012'den bir yada iki gün sonra mecliste İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in kürsüye çıkıp konuştuğunu hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Tarhan, "Yemek yemek ve ayakta durabilmek dışında henüz ne yapabildiğini pek bilemediğimiz iç işleri bakanı çıktı ve 'Cumhuriyet Halk Partisi 29 Ekim'de illegal örgütlerin illegal yapıların peşine takıldı' demişti. Bende kürsüye çıkıp ona şu yanıtı vermek zorunda kaldım 'Demokratik kitle örgütlerine illegal diyen siz aslında illegalsiniz' Bu yüzden o sürece destek verdiğiniz için ve bize güç verdiğiniz için size teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞBAKAN CUMA NAMAZINA HELİKOPTERLE GİDİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde ekmek tasarrufuyla ilgili sözlerini de eleştiren Tarhan şu ifadelere yer verdi, "Bu günlerde sık sık kuvvetler ayrılığının ne kadar kötü diktatörlüğünün ne kadar iyi bir şey olduğunun televizyonlarda anlatılıyor. Bunların hepsinin yapılış nedeni hazırlanış tarzı ortada aslında. Bizi yönetenlerin bağlı oldukları uzak devletleri kızdırmamak üzere kurgulandı aslında her şey. Şimdi de birilerini kızdırmamak adına bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Birilerini korumak ve kızdırmamak adına yetmez ama evetçilerin ve cemaatin kutsal ittifakıyla ülke bir felakete sürüklendi. Bu günde umarım başka bir felakete sürüklenmez. Bizi ekmekten tasarruf etmemizi söyleyen ancak cumaya bile helikopterle giden bir adam var bu ülkede. Her şeyi onun eline bıraktığımız takdirde neler olacağını lütfen tahayül edin. Şimdi gözlerini çocuk kitaplarına diktiler. Başka bir şey kalmamış gibi çocuk klasiklerini şeker portakalına bile göz diktiler."

KANADOĞLU, TÜRKİYE BAŞKANLIK REJİMİNE GÖTÜRÜLMEK İSTENİYOR

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı ve Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu'da konuşmasında, "Türkiye'nin bir başkanlık rejimine götürülmek istendiğini belirterek Bu başkanlık rejimi öncesinde, yeni anayasa isteğinin altında ne yatmaktadır. Neden A'dan Z'ye yeni bir anayasa yapılmak istenmektedir. Eğer yeni bir anayasa terörün önlenmesine kullanılacak bir yol ise neyin istendiğini açıkça ortaya konması lazım. Ama siyasi iktidar düşüncelerini açıkça ortaya koymaktan kaçındı. Hiç kimse neyi değişitirmek istendiğini onun yerine neyin konulmak istendiğini öğrenemedi. Üniter yapımızın mı değiştirilmesi isteniyor. Federal bir yapının mı kurulmasını istiyorsunuz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.