Tarım, Sağlık ve Eğitim Konya İçin Önemli

Tarım, Sağlık ve Eğitim Konya İçin Önemli

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, geçtiğimiz gün resmî gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı 2021 yatırım planında Konya’ya ayrılan paylara tepki gösteren bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı 2021 yatırım planı, geçtiğimiz gün resmî gazetede yayınlandı. Yatırım planında özellikle sağlık, tarım ve eğitim alanlarında Konya’ya ayrılan paylara, CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal tepki gösterdi. Gönülal, yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin tahıl ambarı olan Konya’ya, Cumhurbaşkanlığı yatırım planından yüzde 2 pay ayrıldı. Tarımın merkezi ola Konya’ya yüzde 2’lik mi pay reva görüldü. Hükümetin, Konya’nın tarımına, eğitimine ve sağlığına verdiği önem bu kadar mı? Bu paylar içerisinde, Konya’nın en büyük taşra ilçesi olan Ereğli’nin payı ne kadar olacak? Ereğli çiftçisine ne kadarlık oran reva görüldü” dedi.

Gönülal, Cumhurbaşkanlığı yatırım planında yer alan diğer sektörlere ayrılan payların da  Konya için çok küçük olduğunu belirtti ve yatırım oranları ile ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı 2021 yatırım planında, Konya’ya, tarım alanında ayrılan pay yüzde 2.4, enerji alanında ayrılan pay yüzde 0.09, eğitim alanında ayrılan pay yüzde 0.6, sağlık alanında ayrılan pay yüzde 0.5. Türkiye’nin en büyük şehirlerinden birisi olan Konya’ya ayrılan pay bu mu? Konya’ya bu mu reva görüldü” dedi.

-Tarım, Sağlık ve Eğitim Konya İçin Önemli-

Konya’nın, özellikle tarım alanında kilit şehir olduğunu da ifade eden Gönülal, “Tahıl ambarı olan Konya’ya, tarım yatırımları için ayrılan 293 milyon 633 bin 774 TL, yani yüzde 2.4’lük oran, Konya’nın hangi tarım sorununu çözer? Sağlık alanında ayrılan 60 milyon 390 bin TL, yani yüzde 0.5 oran, Konya ve ilçelerinde hangi sağlık sorununu çözer? Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük, nüfus bakımından da Türkiye’nin yedinci büyük şehri olan Konya’ya eğitim alanında ayrılan pay ise yüzde 0.6.  Hem Konya’nın, hem de ilçelerinin hak ettiği rakamlar bunlar değil. Saraylara ve yandaşlara aktarılan paraların, ülkenin tarımına, eğitimine ve sağlığına yatırılması gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.