Taşkent Mezbahaneye Kavuşuyor

Taşkent Mezbahaneye Kavuşuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Taşkent’e kazandırılacak mezbahanenin yapımı devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kesimhanenin bölgede hayvancılıkla uğraşanlar için büyük kolaylık sağlayacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ortaklığıyla Taşkent ilçesine kazandırılacak mezbahanenin yapımında sona gelindi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya genelinde tarımın ve hayvancılığın kalkınması amacıyla KOP idaresiyle önemli projeler yürüttüklerini ifade etti.

Yürütülen projeler arasında “Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi’nin de yer aldığını kaydeden Başkan Altay, “Taşkent ilçemize kazandıracağımız kesimhane bölgede hayvancılıkla uğraşan insanımız için çok büyük kolaylık sağlayacak. Konya Ovası gibi büyük bir alanda üreticilerimiz kendilerine en yakın yerdeki kesimhanelerde ürünlerini daha iyi fiyata satma imkanına kavuşacak. Mezbahanenin yüzde 60’lık kısmı tamamlandı. İnşallah en kısa sürede bitirilerek hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

Taşkent’e kazandırılacak mezbahanenin maliyeti yaklaşık 1 milyon 500 bin lira olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.