TDP Önleyici Hizmetlere Devam Ediyor

TDP Önleyici Hizmetlere Devam Ediyor

Ereğli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi (TDP) ekipleri, gündüz işlenen hırsızlık olaylarının önüne geçmek amacıyla 'zil uygulaması' na devam ediyor.

Proje çerçevesinde Kıbrıs Caddesi’nde kapı kapı dolaşan polis memurları, zillere basarak, ev sahiplerinin kapılarını rastgele kişilere açmamalarını istedi.

Yapılan uygulamada vatandaşların “ kapıyı açar mısınız”, doğalgazlı evlere “tüpçü geldi', , 'postacı' gibi sözlerine inanan vatandaşların apartman kapılarının otomatiklerine bastıkları görüldü.

Zil uygulamasında da amacın gündüz işlenen hırsızlık suçlarına karşı, vatandaşların kapılarını Zile basan herkese rastgele açmasını önlemek olduğunu belirten yetkililer şöyle dedi: "Projeye başlamadan önce gündüz hırsızlık suçunun işlendiği bölgelerde yaptığımız araştırmada, vatandaşların kapılarını, rastgele açtığını belirledik. Oysa birçok art niyetli kişinin bu boşlukları kullandığını ve bu kişilerin evlere girerek hırsızlık yaptıklarını tespit ettik. Bu nedenle mahallelerde görevlendirdiğimiz polis memurları kapıları bir bir dolaşarak, zillere basıyor. Görevlimiz, kapıyı sormadan açanları uyarırken, Zile basan kişinin kim olduğunu detaylıca soranlara da teşekkür ediyor "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.