Termik Santral Su, Atıksu ve Atık İstatistikleri Açıklandı

Termik Santral Su, Atıksu ve Atık İstatistikleri Açıklandı

Termik Santral Su, Atıksu ve Atık İstatistikleri Anketi sonuçlarına göre 2018 yılında termik santraller tarafından %98,2'si denizden, %1,8'i ise baraj, akarsu, kuyu ve diğer kaynaklardan olmak üzere toplam 7,9 milyar m3 su çekildi.

Termik santraller tarafından 7,9 milyar m3 su çekildi

Termik Santral Su, Atıksu ve Atık İstatistikleri Anketi sonuçlarına göre 2018 yılında termik santraller tarafından %98,2'si denizden, %1,8'i ise baraj, akarsu, kuyu ve diğer kaynaklardan olmak üzere toplam 7,9 milyar m3 su çekildi. Çekilen suyun %93,4'ü soğutma suyu olarak kullanıldı.

Termik santraller tarafından 7,5 milyar m3 atıksu deşarj edildi

Termik santraller tarafından 2018 yılında deşarj edilen 7,5 milyar m3 atıksuyun %96,6'sını soğutma suyu oluşturdu. Toplam atıksuyun %99,5'i denize, %0,5'i ise kül barajı, düzenli kül depolama sahası, akarsu ve diğer alıcı ortamlara deşarj edildi.

Termik santrallerde 26,1 milyon ton atık oluştu

Termik santrallerde 14 bin tonu tehlikeli olmak üzere toplam 26,1 milyon ton atık oluştu. Toplam atığın %89,2'sini kül ve cüruf atıkları, %10,7'sini ise metal, kâğıt, plastik atıklar, atıksu arıtım çamurları ile evsel ve benzeri atıklar oluşturdu. Toplam atığın %87,5'i kül dağı, kül barajı veya düzenli depolama tesislerinde bertaraf edilirken, %12,4'ü lisanslı atık işleme tesislerine gönderildi ve maden/taş ocaklarının geri doldurulmasında kullanıldı, %0,1'i ise diğer yöntemlerle bertaraf edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.