Tipide Kaybolan Ege’den Sinyal alınması üzerine, Ekipler kurtarma operasyonu için helikopter istedi.

Tipide Kaybolan Ege’den Sinyal alınması üzerine, Ekipler kurtarma operasyonu için helikopter istedi.

Tipide kaybolan Ege’den 4 gün sonra haber geldi!

Tipide Kaybolan Ege’den Sinyal alınması üzerine, Ekipler kurtarma operasyonu için helikopter istedi.

Sosyal medya fenomeni Furkan Keleş, çarşamba günü arkadaşları Rabia Bingöl ve Ege Kabalak ile Karaman'dan Mersin'e giderken yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan bir yolu kullanmak istedi. Kontrolden çıkan araç kara saplandı. Ekipler, Keleş ve Bingöl'ü kurtarıp hastaneye kaldırırken, Ege Kabalak bulunamadı. Aranan Kabalak, 4 gün sonra ekiplerle irtibat kurdu, kayıp gencin bulunması için helikopter istendi.

Sosyal medya fenomeni olduğu öğrenilen Furkan Keleş (23), çarşamba günü arkadaşları Rabia Bingöl (19) ve Ege Kabalak (26) ile otomobil ile Mersin'e gitmek için yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapatılan Ayrancı-Erdemli yolunu kullanmak istedi.

ARAÇLARI KARA SAPLANDI

Keleş'in kullandığı otomobil, saat 17.00 sıralarında, Mersin sınırı yakınlarında tipi nedeniyle kontrolden çıkıp, kara saplandı. Cep telefonları da çekmeyen 3 arkadaş, geceyi araçlarında geçirdi. Keleş'in Mersin'de oturan annesi, oğluna ulaşamayınca saat 21.00'de jandarma ve AFAD'a durumu bildirdi. İhbarın ardından harekete geçen ve gece boyunca çalışma yapan ekipler, perşembe günü saat 14.00 sıralarında Keleş'in aracına ulaştı. Rabia Bingöl ve yanındaki 'Liza' isimle köpeği araç içinde, Keleş de yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulundu.

HASTANEYE KALDIRILDILAR

Keleş ve Bingöl, ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ve sağlık kontrolünden geçirilip, taburcu edildikten sonra dün taksiyle Mersin'e hareket etti. AFAD ve jandarma ekipleri ise kayıp Ege Kabalak'ın bulunması için arama-kurtarma çalışması başlattı ancak izine rastlamadı.4 GÜN SONRA HABER GELDİKaraman'dan Mersin'e gitmek üzere iki arkadaşıyla birlikte yola çıkan ve Mersin'in Erdemli ilçesi sınırları içerisinde tipiye yakalanarak kaybolan Ege Kabalak ile telefonda irtibat kuruldu. Kabalak'ın bulunduğu yerden alınabilmesi için ekiplerin çalışmaları sürüyor.

HELİKOPTER İSTENDİ

4 gündür kendisinden haber alınamayan Ege Kabalak, sabah saatlerinde cep telefonuyla konum atarak yardım istedi. Kabalak'ın attığı konum bilgisinin Mersin'in Erdemli ilçesi sınırlarında olan Cehennem Deresi Milli Parkı yakınlarından geldiği tespit edildi. Bunun üzerine Mersin AFAD, ekipleri gencin bulunduğu bölgeye doğru hareket etti. Bölgenin dağlık ve 1 metreyi aşan kar olması nedeniyle kurtarma çalışmalarına Genelkurmay Başkanlığı'ndan helikopter de istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.