Türk Ocaklarından “Türk Katliamı”  Konferansı

Türk Ocaklarından “Türk Katliamı” Konferansı

Türk Ocakları Ereğli Şube Başkanlığı tarafından “ Balkanlarda Müslüman Türk Katliamının 100. Yılı ve Alınacak Dersler” konulu konferans düzenlendi.

Ereğli Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen konferansa Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Türk Ocakları Ereğli Şube Başkanı Erdoğan Özeker, Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli İlçe Yönetimi, Türk Eğitim-Sen Ereğli Şube Başkanı Yakup Kocadağ ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Ocakları Ereğli Şube Başkanı Erdoğan Özeker, “Justin McCarthy, 1821 - 1922 yılları arasında yaklaşık beş buçuk milyon müslümanın Avrupa'dan sürüldüğünü ve beş milyondan fazlasının öldürüldüğü ya da kaçarken hastalık veya açlık sonucu öldüğünü tahmin etmektedir.[11] Etnik temizlik, 1820'li - 1830'lu yıllarda Sırp ve Yunanlıların bağımsızlığı kazanmalarının, 1877 - 1878 yıllarında 93 Harbi'nin, 1912 - 1913 yıllarında Savaşları’nın, I. Dünya Savaşı ve sonrası sırasında Ermeni isyanları ve çeteleri ile Türk Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu'nun Yunanistan tarafından işgali sonucunda meydana geldi” dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sarınay  “ Balkanlarda Müslüman Türk Katliamının 100. Yılı ve Alınacak Dersler” konulu konferansını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.