Türkiye’nin En Büyük Güneş Enerjisi Santrali Projesinde İlk Faz Açılacak

Türkiye’nin En Büyük Güneş Enerjisi Santrali Projesinde İlk Faz Açılacak

​​​​​​​Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi yatırımı olan Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nin tamamlanan ilk fazı 3 bakanın katılımıyla 11 Haziran Cuma günü açılacak

Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi yatırımı olan Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nin tamamlanan ilk fazı 3 bakanın katılımıyla 11 Haziran Cuma günü açılacak.

Açılış, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ev sahipliğinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleşecek .

Türkiye’nin yerli ve yenilenebilir enerji hedefleri açısından büyük öneme sahip olan Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nin ilk fazı tamamlandı.

Mevcut kurulu gücüyle Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi yatırımı olan santral,tamamlandığında1000 MW kapasite ile dünyanın sayılı güneş enerjisi santralleri arasında yer alacak.

Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali yönetim binasının temeli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu’nun katılacağı törenle 11 Haziran Cuma günü atılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.