Tutuklu ve Hükümlülerin El İşi Ürünleri Sergilendi

Tutuklu ve Hükümlülerin El İşi Ürünleri Sergilendi

Ereğli B Tipi Kapalı Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılmasına yönelik faaliyetler kapsamında, tutuklu ve hükümlülerin yapmış oldukları el işi ürünleri Ereğli Parksite AVM’de sergilendi.

Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Serdal Yıldırım serginin açılışında yaptığı konuşmasında, ''Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin rehber öğretmenlerle birlikte yapmış oldukları el işi ürünleri sergisi, Ereğli Parksite AVM’ de 4 gün sergilenecek” dedi.

Sergide satılan ürünlerden elde edilen gelirin ise bizzat tutuklu ve hükümlülerin kendilerine verileceğini ifade eden Yıldırım, ''Cezaevinde tutuklu ve hükümlülerimize el sanatları kursu veriliyor. Bunun yanında Bilgisayar, bilgisayar baskı teknikleri, aşçılık, arıcılık, süt sığırcılığı, ahşap boyama ve takı tasarım kursları da veriliyor'' diye konuştu. Serginin açılışına katılan davetliler, daha sonra sergiyi gezdi.

Sergiye Ereğli Kaymakam Vekili Mehmet Kocabey, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli B Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Ahmet Yardımcı ve resmi daire müdürleri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.