TYB Konya Başkanı Köseoğlu Ereğli'de

TYB Konya Başkanı Köseoğlu Ereğli'de

Türk Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu Gazetemizi ziyaret ederek, İlçelerde ki kitap okuma oranlarının yükseltilmesine yönelik yerel yönetimleri büyük iş düştüğünü dile getirdi.

Gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Gazetemiz Muhabiri Umut Yaygır ile bir süre sohbet eden Türk Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, Ereğli’nin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden Konya'yı besleyen önemli ilçelerden biri olduğunu söyledi. Ereğli'de ki ekonomik alanda görülen ilerlemenin kültür ve sanat alanında daha çok ilerlemesi gerektiğini ifade eden Köseoğlu, bir toplumda kültür ve sanatın ihmal edilmemesi gereken en önemli olgular olduğuna dikkati çekti.

Türk Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak 2012 yılı faaliyet takvimi çerçevesinde 38 program düzenlediklerini belirten Köseoğlu, İlçelerin kendi dinamiklerini, kültürel değerlerini ve turizme dönük varlıklarını bulundukları sınırların dışında ki insanlara anlatabilmelerinin tek yolunun yerel ve bölgesel yazarlar ile gazetecilere ulaşmaktan geçtiğini, bu manada yerel gazeteciliğin çok önemli olduğunu kaydetti.

İlçelerde ki kitap okuma oranlarının yükseltilmesine yönelik yerel yönetimleri büyük iş düştüğünü dile getiren Köseoğlu, Türk Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak bu noktada üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Köseoğlu, " Ereğli gibi gelişmiş ilçeleri iki katı ileri götürmenin yolu okuma alışkanlıklarını arttırıcı faaliyetler yapmaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.