Vatandaş ihbar etti, Memur Uyardı, Belediye Kesti!

Vatandaş ihbar etti, Memur Uyardı, Belediye Kesti!

Ereğli Belediyesi’nin Meydanbaşı Mezarlığı’ndaki ‘ağaç kesme’ operasyonunun ‘Orman İşletme Şefliği’nden izin alınarak yapıldığı ortaya çıktı. Belediye ‘işlem yasal’ derken Orman İşletme Şefliği’nin kurumamış ağaçların kesimi için neden izin verdiğiyse bil

Yeni Ereğli Gazetesi’nin önceki gün “Belediye Ekipleri Kaçak Ağaç Kesiminde Yakalandı” başlığıyla manşete taşıdığı haberde yeni gelişmeler yaşanıyor. Gazetemize, Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Öğütlü ve Mustafa Şahin’in isimleriyle gönderilen, fakat imza ve mühür taşımadığı için resmi bir hüküm içermeyen cevap metninde kesimin Orman İşlet Şefliği’nden izin alınarak yapıldığı belirtiliyor.

ŞEFLİK NEDEN İZİN VERDİ?

Vatandaşın ‘kaçak ağaç kesiliyor’ ihbarı ile olay yerine giden Orman İşletme Şefliği’ne bağlı görevlilerin, ağaç kesimi yapan işçileri neden uyardıklarına dair İşletme Şefliği çalışanlarından aldığımız bilgiler ise akıllarda soru işaretleri bıraktı. Sorumlu gazetecilik gereği Ereğli Belediyesi’nin yaptığı açıklamayı aynen yayımlıyor; Ereğlili bir vatandaşın ihbar ettiği, Orman İşletme Şefliği görevlisinin uyardığı, belediye işçilerininse kestiği ağaçların fotoğraflarını okurlarımızın dikkatine sunuyoruz.

BUDAMA İÇİN İZİN ALINDI

Belediyeden yapılan açıklamada “Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün hizmet birimlerinden biri olan Meydanbaşı Mezarlığı’nda meşe ağaçlarının budanması ve kuruyan ağaçların kesilerek bakımının yapılması yönündeki rutin çalışmalarımız için Ereğli Orman İşletme Şefliği’ne 27/11/2012 günü ve M42.3.ERE.0.24/82_5720 sayılı yazımız ile müracaat edilmiştir. Ereğli Orman İşletme Şefliği’nin 28/11/2012 tarihli ve 2012/31 sayılı tutanağı ile gerekli müsaade verilmiştir” denildi.

ŞEFLİK: İHBAR GELDİ

Orman İşletme Şefliği’nden aldığımız bilgi de, telefonla kaçak ağaç kesildiği ihbarının geldiği yönünde. Belediyenin değil de normal vatandaşların kaçak kesim yaptığını sandıklarını belirten şeflik görevlileri, “Belediye görevlilerinin mezarlıkta çalışma yürüttüğü görülünce yasal işlem uygulanmadı. Çalışanlarımız ‘psikolojik harekât olarak’ yeşil ağaç kesilmemesi uyarısında bulunmuştur. Belediye, çalışmalar için Şefliğimizden izin almıştır” dediler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.