Verem ve korunma yolları anlatıldı

Verem ve korunma yolları anlatıldı

66'ncı Verem Eğitim ve Propaganda haftası etkinlikleri çerçevesinde Ereğli'de ki ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik Verem (Tüberküloz) ve korunma Yolları konulu seminer veriliyor.

Ereğli Veremle Mücadele Dispanseri tarafından hafta münasebeti ile ilköğretim öğrencilerine yönelik Verem ve Korunma Yolları konulu semineri veriliyor. Konu ile ilgili olarak öğrencilere hitap eden Ereğli Veremle Mücadele Dispanseri Doktoru Erhan Uzun, Verem'in insan sağlığını tehdit eden en ciddi hastalıklardan birisi olduğunu ifade etti. Verem mikrobunun insana solunum ve sindirim yoluyla bulaştığını söyleyen Uzun, bu rahatsızlığın erken evrede teşhis edilememesi durumunda insan vücudunu zayıflatacağını ve hasta düşüreceğini kaydetti.

2011 yılı verilerine göre Türkiye'de 15 bin 679 kişinin Verem ile mücadele ettiğini belirterek bu sayının Ereğli'de 14'ü bulduğunu kaydeden Uzun, son olarak iki haftadan fazla süren şiddetli öksürük ve gece terlemeleri gibi şikâyetleri olan kişilerin mutlaka aile hekimlerine başvurmaları gerektiğine dikkati.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.